Friday, January 1, 2016

ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ



ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο Νίκος Ρούσσης στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Με την δεύτερη έκθεση ελέγχου του για το Βατικανό (Αγία Έδρα), η Ομάδα κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζει και τεκμηριώνει ότι, ακόμη και σήμερα, στην Έδρα του Πάπα Φραγκίσκου, ξεπλένεται χρήμα από παράνομες δραστηριότητες και δεν υπάρχουν καταδίκες και δήμευση περιουσιών των εμπλεκομένων.

Οι παρατηρήσεις, εστιάζονται κυρίως στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου για τα έργα της Θρησκείας (IOR) της Αγίας Έδρας όπου, ύστερα από την αναγκαστική εφαρμογή των συστάσεων του 2012 και την εντατική διαδικασία επανεξέτασης των οικονομικών δοσοληψιών του Ινστιτούτου, περίπου 4.800 λογαριασμοί έχουν κλείσει και φαίνεται να έχουν διορθωθεί πολλά σημαντικά κενά στην εφαρμογή των μέτρων για τον ακριβή προσδιορισμό και την επαλήθευση των κατόχων λογαριασμού.

Ωστόσο, επισημαίνει η έκθεση που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ο αριθμός των αναφορών ύποπτων δραστηριοτήτων, μέσω του ΙΟR έχει αυξηθεί σημαντικά από την τελευταία έκθεση προόδου το 2013 και μόνο στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, έχουν καταγγελθεί 329 περιπτώσεις που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία και δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, ακόμη και εναντίον εκείνων που, σύμφωνα με την πρώτη έκθεση της Ομάδας, είχαν διαπιστωμένα εμπλακεί σε περιπτώσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο Βατικανό.”

Όταν λέμε ότι το Βατικανό δεν είναι Εκκλησία αλλά συνδικάτο εγκλήματος ορισμένοι δυσφορούν και νομίζουν ότι μιλούμε από φανατισμό. Δυστυχώς για τον Παπισμό υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις ότι το Βατικανό ξεπλένει μαύρο χρήμα της Μαφίας και ότι ύποπτες συναλλαγές συνεχίζουν και μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από διετίας να πραγματοποιούνται καθημερινά.

Και αυτά την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος το έχει ρίξει στη θεολογία της απελευθέρωσης και παριστάνει τον σοσιαλιστή που δεν ανέχεται την πλεονεξία των τραπεζών και του καπιταλισμού. Βαβαί της υποκρισίας. Κι εμείς; Διεξάγουμε ατέλειωτους διάλογους αναληθείας με τους Παπικούς.!!!

No comments:

Post a Comment