Tuesday, January 26, 2016

ΡΩΣΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


ΡΩΣΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Άφωνους άφησε υπαλλήλους και επισκέπτες ο νέος Μητροπολίτης Ριαζάν Μάρκος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε Νοσοκομείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο του Ριαζάν, για στηρίξει πνευματικά τους ασθενείς και να ευλογήσει το προσωπικό.

Κατά την επίσκεψή του στους θαλάμους ο κ. Μάρκος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την καθαριότητα, ζητώντας να του φέρουν κουβά, σφουγγαρίστρα και γάντια.

Ο Μητροπολίτης χωρίς να χάσει χρόνο άφησε την ράβδο και έβγαλε το εγκόλπιο, και άρχισε να σφουγγαρίζει τα δωμάτια των ασθενών.

"Το κλειδί για την υγεία είναι η καθαριότητα" φέρεται να είπε στο προσωπικό του Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Μάρκος.

Την επόμενη μέρα ο Σεβασμιώτατος έδωσε εντολή στους ιερείς της Επαρχίας και τους Φοιτητές των Σεμιναρίων, να επισκέπτοπται όλο τον χρόνο το Νοσοκομείο και να συμβάλουν στο να παραμένει καθαρό!”

Άφωνους μας βρίσκει η ενέργεια του άξιου αυτού Ρώσου ποιμενάρχη. Αντί να παίζει μπάσκετ μπωλ, αντί να επιδίδεται σε οικουμενιστικές ασχημίες, αντί να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, αντί να νυχτοξημερώνεται στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και στις δημόσιες σχέσεις, έδειξε έμπρακτα την αγάπη του στους ασθενείς του νοσοκομείου που πήγε να επισκεφθεί.

Το “λέντιο” είναι το σήμα κατατεθέν των αληθινών ποιμένων που πηγαίνουν για να διακονήσουν κι όχι για να διακονηθούν.

Ας παραδειγματιστούν από τη στάση του Σεβ. Ριαζάν Μάρκου όσοι ιεράρχες συμπεριφέρονται ως δεσποτάδες και όχι ως διάκονοι του Κυρίου και του πάσχοντος αδελφού.

No comments:

Post a Comment