Friday, January 22, 2016

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΠΑΤΜΟ


ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΠΑΤΜΟ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ενώ, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Πάτμου κι όχι μόνο, το Πατριαρχείο «έκανε πίσω» και δεν παρεχώρησε ορθόδοξη εκκλησία στους Παπικούς, τώρα το σκηνικό ανατρέπεται άρδην. Από το Φανάρι το μήνυμα είναι ότι η παραχώρηση του ναού θεωρείται τετελεσμένο γεγονός κι η σιωπή ήταν απλώς θέμα τακτικής. Ήταν προπέτασμα καπνού για να μην αντιδράσουν οι διαφωνούντες με τη βεβήλωση. Όντως οι Πατριαρχικοί επιμένουν κάθε μέρα να μας θυμίζουν ότι ισχύει γι’ αυτούς η συμφωνία του Μπαλαμάντ περί του Παπισμού ως «αδελφής Εκκλησίας». 

Κατά τους κειμένους νόμους σε τρεις περιοχές του Ελληνικού κράτους ΔΕΝ επιτρέπεται να υπάρχουν φραγκοκκλησίες και γενικότερα ναοί των αιρετικών:
α.) Στο Αγιον Ορός του Άθωνος, β.) Στα Μετέωρα, και γ.) στην ιεράν νήσον της Πάτμου. 

Στο Μέγα Ευχολόγιον της Εκκλησίας υπάρχουν ειδικές ευχές εις περίπτωσιν κατά την οποία, για λόγους ανωτέρας βίας, βεβηλωθεί εκκλησία από αιρετικούς: 
α.) Ευχή επί ανοίξει εκκλησίας βεβηλωθείσης υπό αιρετικών Ταρασίου πατριάρχου και β.) Ευχή επί ανοίξει ναού βεβηλωθέντος υπό εθνών και δη υπό αιρετικών (Ευχολόγιον το Μέγα, έκδοση Αστέρος, σελ. 484-485). 

Και τώρα έρχεται ο ίδιος ο Παναγιότατος να επιβάλει εις πείσμα των κειμένων νόμων του κράτους αλλά και το κυριότερο των εκκλησιαστικών θεσμίων την βεβήλωση αυτή!!! Οι κάτοικοι της Πάτμου είναι ανάστατοι όπως όσοι παίρνουν σοβαρά την πίστη τους. 


Στο ιερό βήμα, εκεί όπου ετελείτο η θεία ευχαριστία θα σταθεί ο ξυρισμένος φραγκόπαπας, ο άνευ ιερωσύνης. Εκεί που μνημονευόταν ο επιχώριος επίσκοπος θα μνημονεύεται ο αιρεσιάρχης του Βατικανού! Μέχρις εδώ μας έφεραν οι οικουμενιστικές σχοινοβασίες. Και τώρα ετοιμάζονται οι πατριαρχικοί να τις κατοχυρώσουν συνοδικά στη Γενεύη. Μακάρι οι πρεσβείες του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Χριστοδούλου να μην τους αφήσουν.

No comments:

Post a Comment