Thursday, January 21, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ κ. Ι. ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΔΡΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ κ. Ι. ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΔΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν προφταίνουμε να ησυχάζουμε από το θόρυβο που δημιουργείται από το ένα σκάνδαλο κι ένα νέο αναφαίνεται στον ορίζοντα και γκρεμίζει τη συνείδηση των πιστών.

Πριν εννέα χρόνια ένας κληρικός ζήτησε να καθαιρεθεί και ως λαικός φέτος τέλεσε πολιτικό γάμο με άλλο άντρα.

Η απόφαση του κ. Χαιρόπουλου μας προκαλεί πολλή θλίψη. 

Σκάνδαλο, όμως, δεν είναι μόνον η εφάμαρτη απόφαση ενός συνανθρώπου μας, αλλά το γεγονός ότι άνθρωποι της Εκκλησίας (όπως ο υπεύθυνος της Κατηχητικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, μια πρεσβυτέρα, ένας πρωτοπρεσβύτερος και άλλοι) θεώρησαν σκόπιμο να επικοινωνήσουν με τον κ. Χαιρόπουλο και να τον συγχαρούν για το γάμο που τέλεσε.!!!

Το ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι ο κ. Χαιρόπουλος διαβεβαιώνει ότι εκκλησιάζεται σε Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και κοινωνεί τακτικά.!!!

Αυτή είναι δυστυχώς η Εκκλησία της Αμερικής! Ο Οικουμενισμός, οι νεωτερισμοί και η εκκοσμίκευση κατατρώγουν τα σπλάχνα της.

Προφανώς έχουμε να κάνουμε με πολύ σοβαρό θέμα. Πιστεύουμε ότι ο οικείος ιεράρχης Σεβ. Βοστώνης κ. Μεθόδιος στη Μητροπολιτική επαρχία του οποίου έγινε ο πολιτικός γάμος αλλά και ο Σεβ. Αμερικής κ. Δημήτριος δεν γνωρίζουν ότι αξιωματούχοι της Αρχιεπισκοπής συνεχάρησαν τον κ. Χαιρόπουλο για το γάμο που τέλεσε και προπαντός ότι κοινωνεί τακτικά των Αχράντων μυστηρίων σε ορθόδοξο ναό.


Τώρα, όμως, μετά το δημοσιογραφικό θόρυβο, γνωρίζουν επακριβώς τι συμβαίνει. Γι’ αυτό και αναμένουμε ότι θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αρθεί ο σκανδαλισμός του κόσμου και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

No comments:

Post a Comment