Saturday, January 23, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η εισήγηση του Μακαριότατου Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου στη Σύναξη των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ απέδειξε -για μια ακόμη φορά- τα ακόλουθα:

1.) Ότι είναι οικουμενιστής όσο και οι Φαναριώτες αφού στη μακροσκελή του εισήγηση φάνηκε να τον ενοχλούν πολλά εκτός από το επαίσχυντο κείμενο για τον Οικουμενισμό που εγκρίθηκε στη Διορθόδοξη Επιτροπή.

2.) Είναι σαφής η προσπάθειά του να οικοδομήσει συμμαχίες με κάθε Αυτοκέφαλη Εκκλησία που έχει τα οποιαδήποτε αιτήματα για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ώστε να παρεμβάλει δυσχέρειες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στους φυσικούς συμμάχους του. 

Το θέμα της δικαιοδοσίας του Κατάρ -που είναι αυτή τη στιγμή το μήλον της έριδος μεταξύ των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων- είναι μόνον ένα από τα θέματα που το Πατριαρχείο Ρωσίας απαιτεί να λυθεί για να δεχτεί να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.

3.) Το σπουδαιότερο! Είναι φανερόν ότι η Εκκλησία της Ρωσίας θα επιμείνει στην αρχή της ομοφωνίας για τη λήψη αποφάσεων που ερμηνεύεται σαν εμμονή στην αρχή του βέτο. Δηλαδή, αν μια Εκκλησία διαφωνήσει σε κάτι και αποχωρήσει, αυτό να σημαίνει αυτοδικαίως τη διάλυση και ακύρωση της Πανορθόδοξης Συνόδου κάτι που το Οικουμενικό Πατριαρχείο -όπως φαίνεται από την εισήγηση του Παναγιότατου- δεν είναι διατεθειμένο να δεχτεί.

Προσευχόμαστε η ριζική διαφωνία των δύο Πατριαρχείων για την αρχή της ομοφωνίας να αποδειχθεί ο καταλύτης της μη σύγκλησης της ληστρικής αυτής ψευδοσυνόδου που θα συνέλθει για να νομολογήσει ως δόγματα πίστεως τις αιρέσεις της διηρημένης Εκκλησίας και της βαπτισματικής θεολογίας και να θεσμοθετήσει την κατάργηση των ιερών κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους. 

Παρακαλούμε γονατιστοί τον Χριστό να μη επιτρέψει να συμβεί αυτό το μεγάλο κακό στην Εκκλησία Του για τις αμαρτίες μας.

No comments:

Post a Comment