Friday, January 15, 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ



ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αποκαλυπτικό το νέο άρθρο του π. Θεόδωρου Ζήση που επιγράφεται “ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ”. 

Πρόκειται για απολύτως εμπεριστατωμένο άρθρο -όπως όλα τα κείμενα που βγαίνουν από την γραφίδα του σεβαστού μας Γέροντα- το οποίο μιλά με αξιοθαύμαστη παρρησία και ελέγχει συλλήβδην τους πολιτικούς άρχοντες που ψήφισαν το Σύμφωνο Συμβίωσης ομοφυλοφίλων αλλά και τους πλείστους Εκκλησιαστικούς άρχοντες οι οποίοι έγιναν συνένοχοι με τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο εξαιτίας της πλαδαρής στάσης τους, της ένοχης σιωπής τους ή και της απροκάλυπτης σύμπλευσής τους με τους Εκκλησιομάχους.

Το άρθρο ανακούφισε τον λαό του Θεού επειδή διαπιστώνει με πολλή αγανάκτηση ότι η Πολιτεία επιχειρεί γενική έφοδο εναντίον όλων των θεσμών της πίστης μας χωρίς να βρίσκει θαρραλέα αντίσταση εκ μέρους της Ιεραρχίας εκτός από ορισμένες επαινετέες εξαιρέσεις. Ο κόσμος έχει σχηματίσει την ορθή εντύπωση ότι συνήθως η Ιεραρχία και συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος εκδίδουν -για την τιμή των όπλων- μια ανακοίνωση χωρίς πνοή αντίστασης και πλένουν τα χέρια τους για τους αντιχριστιανικούς νόμους που ψηφίζονται.

Ο π. Θεόδωρος δεν χαρίζεται σε κανένα. Ούτε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ούτε στον Αρχιεπίσκοπο, ούτε στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ούτε στο Άγιον Όρος, ούτε στους Νεονικολαίτες κληρικούς και θεολόγους, ούτε στους πολιτικούς όλους των παρατάξεων τους οποίους ελέγχει επώνυμα αυστηρά.

Το κείμενο της εργασίας του π. Θεόδωρου είναι λίαν εκτενές -υπερβαίνει τις 8,000 λέξεις- γι’ αυτό και δεν θα το δημοσιεύσουμε ως έχει. Θα κάνουμε, όμως, ανθολόγιο από αυτό και θα παρουσιάζουμε αποσπάσματά του στους αναγνώστες για να διαπιστώσουν τη θεολογική σοφία του π. Θεόδωρου αλλά και την αξιοθαύμαστη παρρησία με την οποία ελέγχει την παρεκτροπή.

No comments:

Post a Comment