Monday, April 13, 2015

Η ΝΕΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ



Η ΝΕΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η αυτού Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία είναι πρόθυμη να διαθέσει την αξιοποίηση της περιουσίας της για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας.

1η) ΕΡΩΤΗΣΗ:

Πότε συνήλθε η Σύνοδος της Ιεραρχίας και έδωσε πράσινο φως για μια τόσο σοβαρή απόφαση;

2η) ΕΡΩΤΗΣΗ:

Τι πήρε ως αντάλλαγμα η Εκκλησία για την παραχώρηση;

3η) ΕΡΩΤΗΣΗ:

Μήπως η ανακοίνωση του Μακαριότατου είναι μέρος της μυστικής συμφωνίας Αρχιεπισκόπου-Τσίπρα;

4η) ΕΡΩΤΗΣΗ:

Γιατί η Εκκλησία -δηλαδή ο διά τας αμαρτίας ημών Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος- πήρε τώρα αυτή την απόφαση την οποία ηρνείτο κατηγορηματικά διά χειλέων του ιδίου του Αρχιεπισκόπου να πάρει κατά τη διάρκεια της θητείας των προηγούμενων κυβερνήσεων;

5η) ΕΡΩΤΗΣΗ:

Η Εκκλησία της Ελλάδος λειτουργεί συνοδικά σύμφωνα με τον Καταστατικό της Χάρτη και τους Ιερούς Κανόνες. Ποιος είναι ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος νιώθει άνετος να γράφει εκεί που δεν χωρά μελάνι τη Σύνοδο της Ιεραρχίας που αποτελείται από 80 τόσους ιεράρχες; 

Στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2009 πήρε ομόφωνα την ιστορική απόφαση για τη διεξαγωγή των διαλόγων με ορθόδοξα κριτήρια την οποία ο Αρχιεπίσκοπος παρέπεμψε στις "Ελληνικές καλένδες" με την επιλογή βαμμένων οικουμενιστών ως εκπροσώπων στους διαλόγους και στην Πανορθόδοξη Σύνοδο. 

Τώρα ουσιαστικά παραχωρεί την εκκλησιαστική περιουσία χωρίς στην πραγματικότητα να συμβουλευτεί καν τη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Γιατί μπορεί ο Ιερώνυμος -και ο κάθε Ιερώνυμος- να αυθαιρετεί τόσο βάναυσα και να εξευτελίζει τους συνεπισκόπους του;

Μόνον για ένα λόγο: Επειδή οι επίσκοποι συμπεριφέρονται σαν αρσακειάδες και δεν έχουν ανάστημα να ενεργήσουν ως φρουροί της πίστεως. Γι' αυτό και προσκυνούν αναξιοπρεπώς τον εκάστοτε Πρώτο.

No comments:

Post a Comment