Monday, April 6, 2015

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ



Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πραγματική κοσμοπλημμύρα στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου την Κυριακή των Βαίων. 

Ο ναός γεμίζει ασφυκτικά κάθε Κυριακή, αλλά χθες η προσέλευση του κόσμου ήταν κυριολεκτικά εντυπωσιακή.

Έγινε και επιμνημόσυνη τελετή για την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Το κήρυγμα το έκανε ο Γιώργος ο θεολόγος- ιεροψάλτης της Μονής μουσικολογιότατος και καλλίφωνος με όλη τη σημασία του όρου. Πολύ ωραίο το κήρυγμά του που έγινε με ένα πολύ ελκυστικό τρόπο και με εκκλησιαστικό ήθος.

Με πολλή χαρά διαπιστώνω ότι η επίσκεψη του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Βασιλείου (Γοντικάκη) άφησε αγλαούς καρπούς με το πέρασμά της. Η ωραία τάξη που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γέροντα Βασίλειου συνεχίζεται και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Όλοι όσοι διακονούν στο Ιερό Βήμα και στο αναλόγιο είναι με τα ράσα τους, οι ψάλτες ψάλλουν κατανυκτικά και χωρίς τις ασέβειες των ρερουμέμ και των νανινά.

Το βράδυ στην Ακολουθία του Νυμφίου όλα ήταν πολύ κατανυκτικά. Η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη, αλλά όχι η κοσμοπλημμύρα που υπήρχε το πρωί στην Λειτουργία των Βαίων.

Η Λειτουργία των Βαίων και η Ακολουθία του Νυμφίου στην Οσία Ειρήνη ήταν μια ωραία εισαγωγή για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Ηγούμενος της Μονής π. Ιερόθεος Ζαχαρής έκανε σύντομα ωραία κηρύγματα και στη Θεία Λειτουργία και το βράδυ στην Ακολουθία του Νυμφίου. 

No comments:

Post a Comment