Saturday, November 23, 2013

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ



ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” την ακόλουθη ευχάριστη είδηση που μας γέμισε με πολλή χαρά:

“Λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η Πατρίδα μας, δεν θα εορτάσει και φέτος τα ονομαστήριά του, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως με τον τρόπο αυτό ο Σεβασμιώτατος δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Καστοριάς, που πλήττεται τόσο από την κρίση.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Σεραφείμ θα αρκεστεί μόνο στην τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, σε έναν Ιερό Ναό της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και θα δεχθεί τις ευχές των πνευματικών του παιδιών στο τέλος της κάθε Ακολουθίας.”

Δόξα σοι ο Θεός που οι πλείστοι ιεράρχες μας στέκονται στο ύψος τους. 

Αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν θέση τα πανηγύρια την ώρα που ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό, τα παιδιά στο σχολείο λιποθυμούν από την ασιτία, οι άστεγοι αυξάνονται, όλο και περισσότεροι αναξιοπαθούντες αδελφοί μας προστρέχουν στα συσσίτια της Εκκλησίας για να βρουν ένα πιάτο φαγητό.

Η καλή αρχή έγινε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών. 

Οι πλείστοι αρχιερείς μας ακολούθησαν το ίδιο καλό παράδειγμα και έδειξαν ότι συναισθάνονται την κρισιμότητα των καιρών.

Υπάρχει βέβαια και ο περιφερόμενος θλιβερός θίασος των πανηγυριτζήδων, οι οποίοι εποχούμενοι πλοίων, αυτοκινήτων, ελικοπτέρων, αεροπλάνων κτλ. τρέχουν σε κάθε είδους πανηγύρια και μεταφέρουν την κουφότητά τους σε όλη την Ελληνική επικράτεια και επέκεινα.

Ας μη σταθούμε στους ελάχιστους αυτούς ιεράρχες που προσβάλλουν το υψηλό της αρχιερωσύνης υπούργημα. 

Ας δοξάσουμε τον Χριστό επειδή οι πλείστοι αρχιερείς μας -και οπωσδήποτε ο σεμνός, παραδοσιακός και ταπεινός Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ- στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

No comments:

Post a Comment