Saturday, November 30, 2013

ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ



ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου που επιγράφεται “Ποιος θα είναι ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης;”

Στο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι, παρόλον ότι ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι υγιέστατος και ακμαίος, δύο επίδοξοι διάδοχοί του στρογγυλοκάθησαν στον Θρόνο του χωρίς να πτοούνται καν από τη μαγγούρα του Παναγιότατου.!!!

Αναφέρει το ρεπορτάζ:

“Ποιος θα είναι ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης; 

Αυτή τη στιγμή βεβαίως δεν υπάρχει ανοικτή καμία συζήτηση για το θέμα μιας και ο κ. Βαρθολομαίος θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρός στην θέση του… ωστόσο φαίνεται πως ο ίδιος επέλεξε να "παραχωρήσει" τον θρόνο του.

Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα όπου χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τον Απόστολο Ανδρέα, ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην αίθουσα του θρόνου εξήγησε ακριβώς τι εννοεί…

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε… ο Οικουμενικός Πατριάρχης «παραχώρησε» τον θρόνο του σε αυτόν τον νεαρό κύριο που όπως φαίνεται έχει ιδιαίτερα υψηλούς στόχους.

Βεβαίως ο κ. Βαρθολομαίος δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον «επισκέπτη» του θρόνου του. Το πρόβλημα το είχε ο ίδιος ο… διάδοχος ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά απέκτησε ανταγωνισμό.

Αυτή η σκηνή ήταν το καλύτερο δώρο για τον Οικουμενικό Πατριάτρχη που ως γνωστόν λατρεύει τα παιδιά.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Πανάγο για τις υπέροχες φωτογραφίες.”

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας να εκδηλώνει την αγάπη του προς τα παιδάκια. 

Οχι όμως όταν συμπροσεύχεται με τους καρδινάλιους από τιμητικούς θρόνους κατά τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου λες και εκπροσωπούν τον αληθινό επίσκοπο της Εκκλησίας της Ρώμης και όχι τον αιρεσιάρχη Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκο και την αιρετική παρασυναγωγή του Βατικανού.

No comments:

Post a Comment