Tuesday, November 12, 2013

ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩΣΕ 50,000 ΣΤΗΝ ΑΕΚ;


ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩΣΕ 50,000 ΣΤΗΝ ΑΕΚ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” το ακόλουθο σχόλιο ανώνυμου σχολιογράφου που υπογράφει με τα αρχικά Λ.Ν.:

“Ζητώ, προκαταβολικώς, συγγνώμη απ τους αναγνώστες του ιστολογίου, αλλά επειδή ετέθη, αντικειμενικώς, το ζήτημα της εκκοσμικεύσεως εντός του εκκλησιαστικού χώρου, εξ αφορμής της επίμαχης συναυλίας κοσμικής χροιάς και περιεχομένου εντός ιερού ναού της μητροπόλεως Ζακύνθου, έχω τη γνώμη ότι δεν μπορεί να παραμείνει ασχολίαστη η είδηση που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο επί τη βάσει της οποίας το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δίδει 50,000 ευρώ!!! για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ! Στη σχετική, εξωφρενική ανακοίνωση, προέβη ο μητροπολίτης Δράμας! Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι στην εν λόγω ανακοίνωση γίνεται μνεία και της οικονομικής κρίσεως!!!, υπό την έννοια της εκφράσεως λύπης για το γεγονός ότι δεν εκταμιεύθηκε μεγαλύτερο ποσό! 
Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι προ ολίγου σχετικώς καιρού ο πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε ότι "η ΑΕΚ είναι ιδέα"! 
Αφού λοιπόν η ΑΕΚ είναι ιδέα δίνουμε 50,000 ευρώ μεσούσης της οικονομικής κρίσεως για τη...μεγάλη ιδέα που ενσαρκώνει η ΑΕΚ! 
Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!”

Δεν γνωρίζουμε την ακρίβεια των πληροφοριών του σχολίου. Ελπίζουμε πάντως ότι ουδέποτε ξέφυγαν από τα πατριαρχικά χείλη οι λέξεις ότι “η ΑΕΚ είναι ιδέα”, όπως ελπίζουμε ότι ουδέποτε εκταμιεύθηκαν από το ταμείο του Οικουμενικού Θρόνου 50,000 ευρώ για την ΑΕΚ.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η ΑΕΚ είναι αγαπητή στον Παναγιότατο ως αθλητικό σωματείο της Κωνσταντινουπόλεως αλλά να τη χαρακτηρίζει “ιδέα” και να της δίνει αυτό το μεγάλο ποσό είναι παντελώς απαράδεκτο.

Μέχρι πού θα φτάσει πια η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας;

Ενα συμβολικό ποσό των χίλιων ευρώ χωρίς τις αμετροέπειες ότι η ΑΕΚ είναι "ιδέα" θα ήταν υπέραρκετo.

No comments:

Post a Comment