Monday, October 1, 2012

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ”*




Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ”*
==========

Πρέβεζα, 15/11/2010

Αξιότιμοι Κύριοι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ.

Επειδή η ιστοσελίδα σας, κατά πώς φαίνεται, θέλει να έχει σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία, θέλω και εγώ, σαν πρόσωπο που του κάνατε την…τιμή να το "παρουσιάσετε", να Σας ρωτήσω τα παρακάτω και να θεωρήσω αυτονόητη την δημοσίευση των ερωτημάτων μου.
  1. Με τι χριστιανική συνείδηση κάνετε, ανυπόγραφα, διασυρμό του προσώπου μου;
  2. Πόσο χριστιανός ειναι αυτός που δεν θέλει να πει το "ναι, ναι και το ου ου"…καταγγέλοντας ανωνύμως;
  3. Σεις πόση αγάπη χριστιανική διαθέτετε ώστε να δημοσιοποιείτε ότι σας σταλεί (συκοφαντικό;…ίσως;) χωρίς καν να ρωτήσετε τον υβριζόμενο αν αληθεύουν τα…"καταγγελόμενα"; Φυσικά αντιλαμβάνομαι την δυσκολία σας: οι δύο "καταγγέλοντες" και ο φίλος τους ιερέας δεν επιθυμούν δημοσιοποίηση των δικών τους ονομάτων παρά μόνον…"υπογραφή" με το ψευδώνυμο: "ομάδα κληρικών και λαϊκών". Είναι τρεις και ενίοτε γίνονται πέντε!! Γνωστοί και μη εξαιρετέοι!!
  4. Δεν έχει νόημα να σας πληροφορήσω για τα… καταγγελόμενα. Οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από τα ψέματα. Ευτυχώς όμως και δόξα τῷ Θεῷ, το ψέμα έχει κοντά πόδια. Άλλωστε τα δημοσιευόμενα είναι κουτσομπολίστικος αχταρμάς. Αν σας απασχολούσε η αλήθεια ή όχι, των "καταγγελομένων", θα είχατε ζητήσει να ενημερωθείτε πριν την δημοσίευση. 
Απαντώ μόνον για τους τυχόν αναγνώστες.
  1. Με τον π. Παΐσιο γνωριζόμουν προσωπικά. Έστω και αν δεν έγραψα…αναμνήσεις, παρότι έγινα… εξώφυλλο με τον παππούλη σε βιβλίο γι’ αυτόν χωρίς να το γνωρίζω. Τον αγαπούσα και τον σεβόμουν για το θυσιαστικό του φρόνημα και την μέχρι θανάτου μοναχική απόταξη. Κατ᾿ εμέ αυτά έχουν αξία· μαζί με την συνεχή του προσευχή για ζώντες και νεκρούς. Τα: "ήταν γεροντάκι που πολλές φορές δεν ήξερε τι έλεγε…" (δικό σας κείμενο) είναι συκοφαντική παραπληροφόρηση. Βλέπετε αυτοί που σας… "ενημέρωσαν", τα… "έμαθαν" από δεύτερο χέρι! 
Πάντως κάτι τέτοιο δεν ελέχθη.
  1. Για τις απόψεις του για το 666 και για το κατά πόσον ευλογούνται ή δεν ευλογοῦνται όλα (π.χ. τα ούρα…! δική του, του π. Παϊσίου, επισήμανση!) επιτρέψτε μου να έχω, όχι διαφωνίες, αλλά να τα θεωρώ θεολογικά σφάλματα, παρά τα οποία, δεν ζημιούται η αγιότητά του (κατ᾿ αναλογίαν της περιπτώσεως του αγ. Γρηγορίου Νύσσης).
  2. Η Εκκλησία του Χριστού πιστεύει μαζί με τον παντοδύναμο Ιδρυτή της ότι "ἐκ τῆς χειρός τοῦ Πατρός οὐδείς δύναται ἁρπάζειν". Κανένας αντίχριστος, κανένα… νούμερο, καμμιά δύναμη του κόσμου τούτου δεν μπορεί να αποσπάσει τον Χριστιανό από τον Χριστό.
  3. Αν σεις φοβάστε, κάρτες, ΑΜΚΑ, νούμερα, συνωμοσίες, Πρωτόκολλα, προφανώς δικαίωμά σας.
Για μας "Χριστός ἐστίν ἡ εἰρήνη ἡμῶν".

Αυτά. Με ευχαριστίες για την βοήθειά σας στον πνευματικό μου αγώνα και με την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επανέλθω. Σας ευχαριστώ πολύ και για τα δημοσιευθέντα καθώς και για την δημοσίευση του παρόντος.

Με αγάπη και ευχές



π. Θεοδόσιος Μαρτζοῦχος


Κοινοποίηση στους ιστοτόπους: 
Romfea.gr
Amen.gr
Antifono.gr

* Το “Ορθόδοξο Παρατητήριο” αρνήθηκε να δημοσιεύσει τη διάψευση του π. Θεοδόσιου, παρόλον ότι ήταν η μόνη ιστοσελίδα που δημοσίευσε τις ανώνυμες κατηγορίες εναντίον του, όπως αρνήθηκαν να τη δημοσιεύσουν η Romfea.gr, η Amen.gr και το Antifono.gr που τους κοινοποίησε την απάντηση ο π. Θεοδόσιος. 

No comments:

Post a Comment