Sunday, September 2, 2012

Ο ΙΜΑΜΗΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ


Ο ΙΜΑΜΗΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====================


Προσέξτε την ανατροπή των δεδομένων εις βάρος του μικρού κοριτσιού που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν στο Πακιστάν το οποίο προσπάθησε να ενοχοποιήσει ο ιμάμης της περιοχής ως βλάσφημο κατά του Κορανίου και του “προφήτη”.


Αλλά μη μείνετε σ' αυτή την ευχάριστη - ελπίζουμε μέχρι τέλους -ανατροπή.


Προσέξτε για ποιο λόγο ακριβώς ο ιμάμης προσπάθησε να ενοχοποιήσει το άρρωστο κοριτσάκι:


“Ο ιμάμης”, λέγει η ανταπόκριση, “προχώρησε σε αυτή την κίνηση με το σκεπτικό ότι ήταν ο μόνος τρόπος να φύγουν οι χριστιανοί από τη γειτονιά”.


Ταύτα ας έχουν υπόψη τους οι εραστές των διαθρησκειακών διαλόγων, οι οποίοι εξευτελίζουν την πίστη μας επί καθημερινής βάσεως με τη δικαιολογία ότι έτσι βοηθούν την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών και των πολιτισμών.


Ολα μας τα εξήγησαν εκτός από ένα:


Ποιος τους είπε ότι οι μουσουλμάνοι θέλουν να ζουν σε πολυπολιτισμικές ανεκτικές κοινωνίες;


Τον πολυπολιτισμό οι μουσουλμάνοι τον χρησιμοποιούν σαν εφαλτήριο για να κυριαρχήσουν σε χριστιανικές δημοκρατικές χώρες, αλλά στις δικές τους τις πατρίδες ένα μόνο θέλουν! Να σφάξουν και να εξολοθρεύσουν κάθε μη μουσουλμάνο.


Ιδού το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


"Η αστυνομία του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον ιμάμη, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε τις καμένες σελίδες του Κορανίου στην τσάντα της 14χρονης Πακιστανής που τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για βλασφημία.


Το κορίτσι βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στη φυλακή, κατηγορούμενο ότι έκαψε σελίδες του βιβλίου εισαγωγής στη διδασκαλία του ισλάμ, το οποίο περιέχει στίχους του Κορανίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ριμσά πάσχει από το σύνδρομο Down και είναι αναλφάβητη.


Στο Πακιστάν η βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ τιμωρείται με θάνατο, ενώ η προσβολή του Κορανίου επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης.


«Ο ιμάμης συνελήφθη όταν ο βοηθός του και δύο ακόμη πρόσωπα κατήγγειλαν ενώπιον της δικαιοσύνης ότι πρόσθεσε σελίδες το κορανίου στα καμένα χαρτιά» δήλωσε πηγή της αστυνομικής έρευνας.


Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ιμάμης προχώρησε σε αυτή την κίνηση με το σκεπτικό ότι ήταν ο μόνος τρόπος να φύγουν οι χριστιανοί από τη γειτονιά.


«Τοποθετώντας τις σελίδες του ιερού κειμένου στις στάχτες, προσέβαλε το Κοράνι και κατά συνέπεια κατηγορείται με τη σειρά του για βλασφημία» δήλωσε η πηγή της αστυνομικής έρευνας.


Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το δικαστήριο για να αποφασίσει την υπό όρους αποφυλάκιση της Ριμσά. Οι γονείς της φρουρούνται και αυτοί από την Αστυνομία, καθώς δέχονται απειλές για τη ζωή τους.



ΠΗΓΕΣ:


Φιλελεύθερος,


ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

No comments:

Post a Comment