Thursday, November 21, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ομολογώ ότι με κατέλαβε εξ απίνης η πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Κύπρο.

Καταρχήν επειδή δεν μπορεί να προσφέρει απολύτως καμμιά βοήθεια στο Κυπριακό.

Πριν δέκα χρόνια την Κύπρο επισκέφθηκε -γράψε μαγάρισε- ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος δεν τόλμησε να πει έστω και μια λέξη εναντίον της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο.

Άμα τη αφίξει του, ο Πάπας Βενέδικτος ξεκαθάρισε ότι στο Κυπριακό πρέπει να το βρούν μεταξύ τους οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι.

Επομένως για ποιο λόγο η πολιτική ηγεσία της Κύπρου νομίζει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα κάνει κάτι διαφορετικό;

Υπενθυμίζω ότι τόσον ο Πάπας Βενέδικτος όσον και ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη δεν τόλμησαν να κάνουν τον σταυρό τους ή να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, μάλιστα, ενώ απέφυγε επιμελώς να προσευχηθεί στην Αγία Σοφία ή να κάνει τον σταυρό του δεν είχε καμμιά δυσκολία να προσευχηθεί με τους μουσουλμάνους “ιερωμένους” στο μπλε τζαμί.

Από αυτό το φοβισμένο ανθρωπάκι που γελοιοποίησε ο Ερντογάν, αναμένει βοήθεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης;

Θα συνεχίσουμε -συν Θεώ- σε επόμενο άρθρο για την ευθύνη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αναφορικά με την έλευση του Πάπα στην Κύπρο, επειδή η λεγόμενη "Αγία Έδρα" δεν αποδέχεται πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας μιας χώρας προς τον παποκαίσαρα αιρεσιάρχη της Ρώμης, αν δεν του αποσταλεί πρόσκληση και από την Εκκλησία της χώρας.

No comments:

Post a Comment