Friday, November 29, 2019

ΠΩΣ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ


ΠΩΣ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβαντου
=====

Ο βαμμένος Οικουμενιστής και Ρωσσόφιλος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ -τη εισηγήσει της Μόσχας- πρότεινε την σύγκληση Σύναξης Προκαθημένων για την επίλυση του Ουκρανικού, με παρέμβασή του στην ιστοσελίδα "Ρομφαία", που επιγράφει "Γιατί όχι σύγκληση των Προκαθήμενων στα Ιεροσόλυμα";.

Η πρόταση είναι αυτόχρημα θεολογικά αστήρικτη 

1.) διότι ο Ιεροσολύμων νοσφίζεται εξουσίες που δεν έχει, 

2.) διότι είναι υποβολιμιαία από τους εθνοφυλετιστές Ρώσσους, οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε μέσο να υφαρπάσουν την πρωτοκαθεδρία της Ορθοδοξίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και 

3.) διότι έγινε εν αγνοία των πάντων και δη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο κ. Α. Βαβούσκος με εμπεριστατωμένο άρθρο του, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, θέλησε να βοηθήσει τον αθεολόγητο Πατριάρχη Ιεροσολύμων να αντιληφθεί για ποιους πολλούς και σοβαρούς λόγους το εγχείρημα σύγκλησης Σύναξης των Προκαθημένων είναι απαράδεκτο, όταν γίνεται από ένα αναρμόδιο θεσμικά πρόσωπο.

Ο κ. Βαβούσκος πήγε ένα βήμα παραπέρα. Έδωσε στον αρχιοικουμενιστή και αθεολόγητο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κατά Θεόν έξοδο από το αδιέξοδο που δημιούργησε με την απαράδεκτη και άστοχη πρότασή του.

Συγκεκριμμένα πρότεινε -έμμεσα φυσικά- στον Μακαριώτατο να πει ότι η αντικανονική πρωτοβουλία του δεν ήταν στην πραγματικότητα πρόταση για σύγκληση Σύναξης των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας, αλλά προθυμία φιλοξενίας στα κανονικά όρια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Πανορθόδοξης Σύναξης των Προκαθημένων όταν και εφόσον συγκληθεί αρμοδίως.

Δυστυχώς, όμως, ο Μακαριώτατος Ιεροσολύμων, “ουκ ηβουλήθη συνιέναι", όπως αποδεικνύει η ανεκδιήγητη παρέμβαση του Σεβασμιώτατου Βόστρων κ. Τιμοθέου, Έξαρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”. 

Με την παρέμβασή του ο Οικουμενιστής και Ρωσσόφιλος Ιεροσολυμίτης Μητροπολίτης σαφέστατα ζητά 

1.) την υφαρπαγή της πρωτοκαθεδρίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο,

2.) Επαναλαμβάνει τις αθεολόγητες και αντικανονικές προσεγγίσεις ότι δήθεν όλοι οι επίσκοποι έχουν το θεσμικό δικαίωμα να συγκαλούν πανορθόδοξες Συνάξεις, Συνόδους κτλ., και

Το ευχάριστο για την πέρα για πέρα αντικανονική και αθεολόγητη παρέμβαση του Μητροπολίτη Βόστρων είναι ότι καταπόντισε οριστικά την πρόταση του Μακαριωτάτου Ιεροσολύμων, επειδή απέδειξε ότι ουδείς είναι διατεθειμένος να αναλάβει την υπεράσπιση της αντικανονικής πρότασης του Πατριάρχη κ. Θεόφιλου.

Αν υπήρχαν ισχυρά ερείσματα για την πρωτοβουλία του Μακαριώτατου κ. Θεόφιλου, όλο και θα υπήρχε κάποιος πιο έγκριτος και πιο φερέγγυος από τον Σεβ. Βόστρων για να την υπερασπιστεί.

1 comment:

  1. Ο Ιεροσολύμων θα είναι ο επόμενος που θα μνημονεύσει τον προκαθήμενο της Ουκρανίας.

    ReplyDelete