Sunday, November 3, 2019

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ


ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μας γράφει ο ευσεβής ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης:

“Mία ακόμη πτυχή της σύγχρονης, πολύπτυχης εκκλησιαστικής φαιδρότητας και αμετροέπειας.

Μετά τα κωμικοτραγικά συνοδικά δρώμενα, κατά την τελευταία συνέλευση της Ιεραρχίας (με τα περί "λεβέντικης Ιεραρχίας" και άλλα τέτοια ευτράπελα), ανέλαβε ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου, να μας ψυχαγωγήση, προξενώντας γενική θυμηδία αλλά και να μας καταστήση μεστούς  μελαγχολίας για την ποιότητα του "εκκλησιαστικού" ήθους ενίων παραγόντων της αγιωνύμου μοναστικής πολιτείας…”

Δυστυχώς, γιατρέ μου, τα πράγματα δεν είναι απλώς φαιδρά.

Όλη αυτή η αμετροέπεια αποσκοπεί σε κάτι πολύ πιο βρώμικο από το να κολακεύσει γλοιωδώς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στοχεύει να βάλει τον πλανεμένο και Θεομπαίκτη Μοναχό Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό στην διαδικασία της Αγιοκατάταξης.!!!

Οι όπου γης παππου-Ιωσηφίτες στοχεύουν -σε πρώτη φάση- στην Αγιοκατάταξη του όντως αγωνιστή και ενάρετου Ιωσήφ του Ησυχαστή, για να κατοχυρώσουν με την σφραγίδα της αγιότητας την πνευματική “οικογενειακή” τους παράδοση.

Ναι! Αλλά αυτός είναι μόνον ο πρώτος και όχι ο απώτερος στόχος τους.

Αποσκοπούν πρωτίστως η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή να ανοίξει τον δρόμο διάπλατα για την Αγιοκατάταξη των δικών τους Γερόντων (Εφραίμ της Αριζόνας, Αγάθωνος της Κωνσταμονίτου, αλλά και του Θεομπαίκτη, φαύλου και πλανεμένου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, κτλ.).

Αν προσέξατε, κ. Νάνη, στην φαιδρή και γλοιώδη ομιλία του ο π. Εφραίμ της Βατοπαιδίου κάνει ειδική αναφορά στον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και αναφέρει ότι αυτός πρωτίστως αναγνώριζε τον ρόλο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την μετατροπή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου σε κοινόβιο.

Επίσης! Δεν σχολιάστηκε καθόλου το απίστευτο γεγονός, που παρουσιάζει η φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης, η οποία δείχνει αυτόν ούτον τον Οικουμενικό Πατριάρχη να δέεται γονατιστός μπροστά στον τάφο του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.!!!

Ούτε στους τάφους των Αγίων δεν συμπεριφέρονται έτσι.!

Αν ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης γονατίζει για να κάνει τρισάγιο μπροστά σε ένα τάφο σημαίνει ότι θέλει να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο κεκοιμημένος είναι Άγιος.!!!

Προφανώς έχουν πέσει πολλές δεκάδες εκατομμυρίων για να φτάσουμε στην σημερινή θλιβερή κατάσταση και θα πέσουν πολύ περισσότερες μέχρι την στιγμή της Αγιοκατάταξης του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Το σίγουρο είναι ότι αφενός μεν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν κουράζεται να μαζεύει εκατομμύρια και αφετέρου η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διαθέτει πακτωλό χρυσού για να καλύψει τις "ανάγκες" της Μητρός Εκκλησίας.!!!

Η ιερόσυλη προσπάθεια που αποσκοπεί στην Αγιοκατάταξη του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού άνοιξε με τον Χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος ζήτησε την Αγιοκατάταξή του, σε συγκεντρωση που έγινε η παρουσία του βιβλίου του π. Εφραίμ του Βατοπαιδινού, για τον πλανεμένο του Γέροντα. 

Ας σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν συμπαθεί τους Βατοπαιδινούς, ούτε του αρέσει το φρόνημα που τους διακρίνει, ούτε ανήκει στους λεγόμενους "Γεροντολάγνους".

Και όμως! Επειδή η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου είναι -κατά την ομολογία του Μακαριώτατου- ο κύριος προμηθευτής της “Αλληλεγγύης”, που διαχειρίζεται το όντως σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε σε τέτοιο βαθμό αυτοεξευτελισμού ώστε να ζητήσει την Αγιοκατάταξη ενός -συν τοις άλλοις- παιδεραστή και κακόδοξου.!!!

Όσο για τον γνωστό για την αφιλοχρηματία του Πατριάρχη Βαρθολομαίο η φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει για να εξασφαλίσει διαρκή ροή χρυσού στα ταμεία του.

2 comments:

  1. Επίσης πρέπει να ξέρετε πως πολλοί και εντός Αγίου Όρους αντιδρούν σε όλες αυτές τις αγιοκατατάξεις. Θέτετε το εξής ερώτημα σε κάποιον γέροντα ως προβληματισμός:
    Έχεις ποτέ προσευχηθεί στον Δανιήλ Κατουνακιώτη ή στον Ιερώνυμο Σιμονώπετρας;
    Ως εκ τούτου όλες αυτές οι αξιοποιήσεις καλύτερα θεωρούνται και εντός Αγίου Όρους ως καπέλωμα εκ μέρους του πατριάρχου.

    ReplyDelete
  2. Πραγματικά είναι εξωφρενικο, τέτοια εγκληματικά αμαρτήματα να έχει διαπράξει ένας μοναχός.......που προβάλλεται από πολλούς ως "Άγιος"! κ Τελεβάντο αυτες τις οικτρες πράξεις που έχει διαπράξει ο Ιωσήφ ο βατοπαιδινος δεν τις γνωρίζουν οι μαθητές του;Έστω οι εκκλησιαστικοι μας ποιμένες. Ομολογώ περί της πλάνης και της ασέλγειας σε ανήλικο παιδι από μέρους του μοναχού Ιωσήφ βατοπαιδινου το διάβασα από το δικό σας ιστολογιο.Δεν ήθελα να το πιστεύσω!
    Πως είναι δυνατόν;Δεν υπάρχει φόβος Θεού τέλος πάντων!
    Οι Αγιορειτες Πατέρες πως επιτρέπουν τέτοια φαυλα και αισχρά;
    Περαν των θεολιγικων πλανων, πιστεύω πως εάν είναι αλήθεια ή διαπραξη τέτοιου εγκλήματος, νομίζω πρέπει να διευκρινίσει η υπόθεση........
    Ο Θεός ας μας ελεήσει όλους μας

    ReplyDelete