Monday, November 18, 2019

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΝΕΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ “ΕΚΚΛΗΣΙΑ”


Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΝΕΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ “ΕΚΚΛΗΣΙΑ”
=====

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας προχώρησε σε κάποιες άξιες σχολιασμού τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου, στην Ιταλία, προτείνοντας να προστεθεί μία ακόμη αμαρτία στη λίστα της καθολικής κατήχησης.

Τι είπε λοιπόν ο Πάπας Φραγκίσκος; Λοιπόν, ο ποντίφικας πρότεινε ότι το περιβάλλον μας θα πρέπει να προστατεύεται και πρότεινε την ιδέα της «οικολογικής αμαρτίας» στο Καθολικισμό.

«Πρέπει να προβάλλουμε, έχουμε σκέψεις για κάτι τέτοιο-  στον Καθολικισμό την αμαρτία ενάντια στο περιβάλλον, την οικολογική αμαρτία ενάντια στο κοινό μας σπίτι, γιατί πρόκειται για ένα καθήκον που διακυβεύεται», ανέφερε κατά την ομιλία του.

Αναφερόμενος σε μια πρόσφατη Σύνοδο Επισκόπων, ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε να οριστεί «ως μία πράξη ενάντια στον Θεό, τον γείτονα, την κοινωνία και το περιβάλλον».

«Είναι μια αμαρτία ενάντια στις μελλοντικές γενιές και εκδηλώνεται με πράξεις ρύπανσης και περιβαλλοντικών καταστροφών», δήλωσε σχετικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας έθεσε αυτό το θέμα. Τον περασμένο μήνα στη συζήτηση για το βιβλίο «Η μητέρα μας η Γη», συζητήθηκε εκτεταμένα. Ωστόσο πολλοί θρησκευτικοί εκπρόσωποι, δεν συμμερίζονται την ιδέα του Πάπα Φραγκίσκου.

«Δεν υπάρχει αμαρτία ενάντια στον πλανήτη Γη», ανέφερε ο εξέχων καθολικός συγγραφέας Δρ Peter Kwasniewski. «Όλες οι αμαρτίες είναι ενάντια στον Θεό, που είναι ο δημιουργός των πάντων».

Επέκρινε μάλιστα την προσπάθεια του Πάπα να προσδώσει νέες θεολογικές ερμηνείες χρησιμοποιώντας ως βάση τα θρησκευτικά δόγματα του Καθολικισμού.

«Ένας πάπας δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την κατήχηση ως πάτημα για τις προσωπικές αγαπημένες του ιδέες», συμπλήρωσε ο Kwasniewski.

Ο Πάπας Φραγκίσκος τράβηξε και πάλι την προσοχή την περασμένη εβδομάδα αφού κάλεσε εταιρείες όπως τη Google και η facebook να αναλάβουν την ευθύνη για το πορνογραφικό υλικό που μπορεί εύκολα να διαμοιραστεί στα social media και τις μηχανές αναζήτησης.


Ιστολόγιο “Κατάνυξις”

No comments:

Post a Comment