Monday, October 14, 2019

ΚΑΥΜΕΝΗ ΛΗΜΝΟΣ!


ΑΝΑΞΙΟΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Τελέστηκε σήμερα, στον καθεδρικό ναό Αθηνών, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεου Καλογερόπουλου.

Ανάξιος!

Καυμένη Λήμνος!

Δεν σε έφταναν οι τόσοι και τόσοι ανάξιοι αρχιερείς που σε ποίμαναν, πρέπει τώρα να υπομείνεις και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο Καλογερόπουλο.

Θα δώσουν λόγο στον Θεό γι' αυτό ο Αρχιεπίσκοπος της αισχύνης Ιερώνυμος, ο Σεβ. Μεσογαίας Νικόλαος, που παίζει ταυτόχρονα σε 400 ταμπλώ (κοντεύει να ξεπεράσει τον Σεβ. Προικοννήσου στις επιδόσεις), αλλά και όσοι Ιεράρχες τον ψήφισαν.

Σημειώνουμε, με πολλή χαρά και περηφάνεια, ότι απουσίαζαν από την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λήμνου όλοι σχεδόν οι πνευματικοί επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν τον αναγνωρίζουν ως κανονικό Μητροπολίτη. Σημαίνει, όμως, ότι φοβούνται τον Θεό.

Όσο για τον έτερο Καππαδόκη και επίδοξο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, δεν έφτασε να εκλεγεί και απέδειξε πόσο δημοσιοσχετίτης είναι. 

Εδώ έγινε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονοματήριά του, ο Ρώσσος πρέσβυς του έστειλε συγχαρητήρια, ο ίδιος έστειλε αποχαιρετιστήρια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο και άλλη επιστολή στους ιερείς της Αρχιεπισκοπής και πάει λέγοντας.

Με την φόρα που έχει πάρει, μην παραξενευτείτε, αν αρχίσει να εκδίδει καθημερινό Ανακοινωθέν, για το μενού της ημέρας της Αυτού Σεβασμιώτητος.

Ακουέτω ταύτα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος -χωρίς ίχνος διάκρισης- του έστειλε -μόνον αυτού- συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Ακατανόητος ο διαχρονικός έρωτάς σας με τον Σεβ. Φθιώτιδος κ. Συμεών, Παναγιώτατε. 

Πολύ πριν χειροτονηθεί επίσκοπος του προσφέρατε ως δώρο εγκόλπιο και δημοσίως εκφράζατε την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφετε προς το πρόσωπό του.

Θα δώσουν λόγο στον Θεό όσοι επίσκοποι ψήφισαν το δεξί χέρι του Ιερώνυμου, που ήταν παρών σε κάθε ραδιουργία -που λειτούργησε πάντοτε σε βάρος του συμφέροντος της Εκκλησίας και της πατρίδας- του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους εθνομηδενιστές και άθεους του Τσίπρα.

Αυτά είναι τα μαύρα χάλια τα αδιόρθωτα της Εκκλησίας της Ελλάδος.! 

Ενώ διαθέτει τουλάχιστον 200 ευλαβείς, παραδοσιακούς, αντιοικουμενιστές, αδιάβλητους, με αξιόλογη θεολογική κατάρτιση και ιεραποστολικό ζήλο Αρχιμανδρίτες, εκλέγει -κατά κανόνα- δημοσιοσχετίτες, Οικουμενιστές, νεωτεριστές ή και διαβεβλημένους κληρικούς.

3 comments:

  1. Διαφωνώ μαζί σας διότι ξεκινά από σήμερα η διακονία του Νέου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου Γ΄ η οποία θα να είναι λαμπρά, σημαντική, και καρποφόρα. Είθε το νησί να ζήσει ξανά της άγιες ημέρες όπως επί Μητροπολίτη Διονυσίου Χαραλάμπους.
    Άξιος!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι Σεβασμιώτατε Προικοννήσου! Αντελήφθηκα φυσικά ότι εσείς γράψατε στο οικουμενιστικό ιστολόγιο "Αναστάσιος" τα γλοιώδη υπέρ του Σεβ. Λήμνου Ιεροθέου. Θα δώσετε λόγο στον Θεό γι' αυτά επειδή γνωρίζετε ποιοι λόγοι με ανάγκασαν να φωνάξω το ανάξιος και πάλιν ανάξιος στον νέο Μητροπολίτη Λήμνου.

      Delete
  2. Κ.Τελεβάντε, με όλο το θάρος, θα μπορούσατε τουλάχιστον να μας διαφωτίσετε περι του Σεβασμιωτάτου? Διότι η στάση σας να τον αποκαλείτε ανάξιο χωρίς να δίνετε περεταίρω στοιχεία μοιάζει με δυσφήμηση. Εγώ έχω ακούσει απο ανθρώπους που τον έζησαν, οτι είναι εξαιρετικός κληρικός...

    ReplyDelete