Thursday, October 17, 2019

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ


ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Την Κυριακή 13 τρέχοντος, μια μέρα μετά την αναγνώριση (;) από την Ελλαδική Εκκλησία του αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας, ο επικεφαλής της μητροπολίτης Επιφάνιος Ντουμένκο, εγκαινίασε στην περιοχή Βαράς την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Όμως στα εγκαίνια του ναού βρέθηκε, προσκεκλημένος ασφαλώς και ο Ουκρανός Παπικός «ιερέας» Βασίλυ Πλατότκα. 

Ο εν λόγω αιρετικός αξιωματούχος εικονίζεται στις φωτογραφίες φρεσκοξυρισμένος, με άπασαν την «ιερατικήν» αυτού στολήν, εντός του ορθοδόξου ναού να συμμετέχει κανονικότατα στην όλη τελετή των εγκαινίων! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιθύνοντες της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας σκανδαλίζουν και προκαλούν αφόρητα την αυτοσυνειδησία των Ορθοδόξων. 

Δεν άκουσαν ποτέ οι διευθύνοντες την νεοπαγή αυτήν Εκκλησία τι εστί συμπροσευχές μετά των αιρετικών; 

Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν πλείστοι όσοι ιεροί κανόνες που απαγορεύουν τον συμφυρμό μετά των κακοδόξων και δη τις μετ’ αυτών προσευχές; 

Παλιά τα φόρτωναν στον τέως πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο που πότε κοινωνούσε στους Ορθόδοξους ναούς και πότε πήγαινε και συμμετείχε στα «μυστήρια» των Ουνιτών. Καλά αυτός τόσα ήξερε, τόσα έπραττε. Δεν περιμέναμε ακριβή γνώση και εφαρμογή της ορθοδόξου πίστεως από τον «βασιλιά της σοκολάτας». 

Όμως τώρα έρχεται και μας προκαλεί αυτός ο ίδιος ο επικεφαλής της νεόφυτης Εκκλησίας μητροπολίτης Επιφάνιος. Ο νεαρός αρχιερέας ας καταλάβει επιτέλους ότι το ζητούμενο δεν είναι πότε και αν θα αναγνωρισθεί το αυτοκέφαλο, αλλά το ζητούμενο είναι αυτός και οι λοιποί αρχιερείς της Εκκλησίας αυτής να ορθοτομούν τον λόγον της αληθείας. 

Αν μια νέα Εκκλησία ξεκινά την πορεία της κλίνοντας γόνυ τη Βάαλ του Οικουμενισμού, πώς θα προοδεύσει κατά Θεόν; 

Θεός ου μυκτηρίζεται.

No comments:

Post a Comment