Thursday, October 24, 2019

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ


Όλοι εξεπλάγησαν ευχάριστα με την απροσδόκητη είδηση ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βολοκολάσμκ Ιλαρίωνα κατά την παρουσία του τελευταίου στις ΗΠΑ.

Τον τελευταίο καιρό η Εκκλησία της Ρωσσίας, για τους οποιουσδήποτε λόγους, κινείται με διαλλακτικό πνεύμα και μας δίδει ανέκφραστη χαρά.

Αναμένουμε την Εκκλησία της Ρωσσίας να συνεργαστεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ώστε να λυθεί κατά Θεόν το Ουκρανικό και να αποφευχθεί η δημιουργία Πανορθόδοξου Σχίσματος.

4 comments:

  1. Απο οτι φαινεται, απο τις δηλωσεις του Ρωσου Ιεραρχη ,η ατυπη αυτη συζητηση μπηκε στην ουσια του Ουκρανικου ζητηματος και συζητηθηκαν τροποι λυσεως του προβληματος. Απο αυτο συναγεται οτι μαλλον η Ρωσικη Εκκλησια αλλαζει κατευθυνση και προσανατολιζεται στην συννενοηση με το Οικουμενικο Πατριαρχειο. Η ηπια σταση της στην αποφαση της Ελληνικης Εκκλησιας, ως φαινεται, σηματοδοτει αλλαγη πλευσης και οχι απλα ενα προσωρινο τακτικο ελιγμο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν οι πληροφορίες σας είναι ακριβείς τω Αγίω Θεώ δόξα!

      Delete
    2. Δλδ τι θα μπορούσε να κάνει; Να μας κάνει ντα; Ή να στείλει το στόλο; Δεν γίνεται να σηκωθούν τα πόδια και να χτυπήσουν το κεφάλι ούτε ο 5ος να γίνει 1ος.

      Delete
    3. Αντι να προκαλούμε πρέπει να δοξάζουμε τον Θεό για τις εξελίξεις.

      Delete