Wednesday, August 28, 2019

ΛΙΑΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ! ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ!” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ



ΛΙΑΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ! ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ!” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
=====

Η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε στην επαίσχυντη και βλάσφημη απόφαση να αναγνωρίσει την αντικανονική εισπήδηση του πατριαρχείου Κωνστ/πόλεως στην Ουκρανία για παραχώρηση αυτοκεφάλου στους σχισματικούς ως «κανονικό δικαίωμα». 

Η αγιοπνευματική! αυτή απόφαση ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό από το στόμα όχι μόνο του αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου αλλά και του σχισματικού Επιφάνιου. 

Βασικό ρόλο στην υπονόμευση μιας κανονικής συνοδικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος επί της εισπήδησης και απονομής ψευδοαυτοκεφάλου σε σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους, έπαιξε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος με τις γνωστές του παρεμβάσεις. 

Ο χρόνος που μεσολάβησε λειτούργησε, όπως αναμενόταν, υπέρ του Φαναρίου διότι υπήρξαν ντε φάκτο αναγνωρίσεις των σχισματικών από φιλόδοξους και δουλοπρεπείς στο Φανάρι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Παρένθεση. Εάν είχαμε πραγματικό Κράτος θα τους έκοβε απευθείας τον μισθό κι ας πήγαιναν στην Τουρκία να τους ταΐσει ο Ερντογάν ή ο Βαρθολομαίος με τα λεφτά των Ομογενών της Αμερικής. 

Τα τυπικά της αναγνώρισης των σχισματικών θα τα αναλάβει τώρα με συνοπτικές διαδικασίες μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Σημειωτέον, από τα μέλη της Δ.Ι.Σ. ο Κυθήρων κ. Σεραφείμ είναι ο μόνος που εκφράσθηκε ξεκάθαρα εναντίον της απόφασης του Βαρθολομαίου.

2 comments:


  1. Σε ποιους να κόψει το μισθό ο Κυριάκος ?

    Δεν έχετε καταλάβει ότι έχει κάνει εργαλιοποίηση της κρατικής "εκκλησίας" για τους δικούς του λόγους ?

    Δεν έχετε παρατηρήσει ότι ο Ιερώνυμος έχει πιο στενές σχέσεις με τον Κυριάκο από ότι έχει με τους "Συνοδικούς" ?

    Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει τόσο εκτεταμένη εργαλιοποίηση.

    ReplyDelete
  2. Επίπεδο: ύβρεις, ύβρεις, ύβρεις. Άραγε το κάνουν επί πληρωμή (άρα αισχροί) ή τσάμπα (άρα κλινικά βλαμμένοι);

    ReplyDelete