Thursday, August 8, 2019

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Του κ. Λάμπρου Παπανικολάου
=====

Σας παρουσιάζω το πρώτο μου βιβλίο.

Κυκλοφορήθηκε από τον Παπανικολάου Λάμπρο Αναγνώστη και απόφοιτο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, η αφηγηματική βιογραφία ενός μακαριστού εγγάμου ιερέα.

Ο τίτλος της "Ο ΠΡΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ, ΠΑΠΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΝΗΣ'' (1928-1969 ).

Ο ευλογημένος πρεσβύτερος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αττική και στην πολύ σύντομη αλλά καρποφόρα διακονία του άφησε φήμη αγίου ιερέως.

Υπήρξε πολύ ελεήμων, ανεξίκακος και μακρόθυμος στους πειρασμούς που επέτρεψε ο Θεός στην σύντομη και μαρτυρική ζωή του.

Από τα παιδικά του χρόνια αγάπησε πολύ τον Δεσπότη Χριστό και τους αδελφούς του. Κοιμήθηκε ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου 1969, προγνωρίζοντας τον θάνατό του.

Το βιβλίο περιέχει φωτογραφίες εποχής και ο συγγραφέας το αφιερώνει μεταξύ άλλων και στον μακαριστό Γέροντα Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Βιτάλη (+8/2/18) ο οποίος είχε στηρίξει πνευματικά πολύ τον μακαριστό παπα Σταμάτη Σίνη στη μαρτυρική διακονία του.

Το βιβλίο προλογίζει ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Λιέπουρης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

Παράλληλα στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και εξαιρετικό επίμετρο με τίτλο "Τα άγια χέρια του ιερέα'' το οποίο έγραψε ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου. Ένα θαυμάσιο κείμενο που μας υπενθυμίζει μεγάλες αλήθειες όσον αφορά την πνευματική αξία των ιερέων μας!

“Η βιογραφία του παπα Σταμάτη και ειδικά η υπομονή του σε ότι έπετρεψε ο Άγιος Θεός στην ζωή του. Έμενα μου έδωσε πολύ μεγάλο θάρρος να μην το βάζω κάτω στην ιερατική μου διακονία. Πέρασε πολλές δυσκολίες, αλλά τώρα χαρά αιώνιος!”, ένα μικρό σχόλιο από ευλαβή ιερέα (π. Μ.Θ.) που διάβασε το βιβλίο μας.

Και κάποιος ακρίτας επίσης ιερέας (π. Κ.Σ.)  μου είπε “Να είσαι καλά που έγραψες την βιογραφία του. Να γνωρίζει ο κόσμος τον αγώνα του μάχιμου εφημερίου. Όμως έπρεπε να γράψεις και όλα όσα τράβηξε …".

Λάμπρος Ι. Παπανικολάου 
Κεντρική διάθεση - Θεολογικό παλαιοβιβλιοπωλείο   

No comments:

Post a Comment