Wednesday, August 7, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με σεμνότητα και ταπεινότητα έγινε χθες η ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριου ανάλογη με το ήθος και την πολιτεία του νέου αδιάβλητου Μητροπολίτη Κιτίου.

Οι προσδοκίες όλων μας, από τον Πανιερώτατο, είναι μεγάλες. Προσευχόμαστε να ασκήσει μέχρι το τέλος της ζωής του καρποφόρο ποιμαντορία και να παραδώσει την ψυχή του αγία και ακατάκριτη εν Ημέρα Κρίσεως.

Το μητρώο του νέου Μητροπολίτη Κιτίου είναι λευκό μέχρι τώρα από οικουμενιστικές και νεωτεριστικές ασχημίες. Ελπίζουμε να συνεχίσει απαρέγκλιτα έτσι. Θα απογοητευτούμε πολύ αν διαπιστώσουμε λ.χ. ότι απομακρύνονται από το ψαλτήρι οι ψάλτες για να καταλάβουν την θέση τους γυναίκες, όπως συμβαίνει στην Μητρόπολη Λεμεσού.

Επιπλέον τον παρακαλούμε να μη μιμηθεί τον Πανιερώτατο Λεμεσού, που τρέχει από συλλείτουργο σε συλλείτουργο, όχι μόνον στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα, για να έχει πελατεία και για τα δικά του ονοματήρια και τις άλλες επετείους.

Ας ακολουθήσει το παράδειγμα του πνευματικού του αδελφού Πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου που δεν υιοθετεί παρόμοιες πρακτικές εκκοσμίκευσης, όπως αυτές που υιοθετεί ο Πανιερώτατος Λεμεσού Αθανάσιος.

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας επειδή ο Σεβ. Κιτίου δεν προσκάλεσε σημαντικές εκκλησιαστικές μορφές της Ορθοδοξίας να παραστούν στην ενθρόνισή του, όπως έκανε ο Πανιερώτατος Λεμεσού, για να λανσάρει τον εαυτό του ως μεγάλο Γέροντα πανορθόδοξου ακτινοβολίας.

Το πιο σημαντικό. 

Είναι αδιανόητο ένας ορθόδοξος επίσκοπος να χειροτονεί διαβεβλημένους ή Οικουμενιστές, Νεορθόδοξους, Νεονικολαίτες, νεωτεριστές και εκκοσμικευμένους κληρικούς.

Οι Οικουμενιστές, νεωτεριστές ή και διαβεβλημένοι κληρικοί είναι περιφερόμενα σκάνδαλα στην Εκκλησία και οι αρχιερείς έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στον Χριστό να μη φορτώνουν στην Εκκλησία αποτυχημένους κληρικούς.

Μεγάλες, λοιπόν, οι προσδοκίες μας από σας, Πανιερώτατε. Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να μη μας απογοητεύσετε.

No comments:

Post a Comment