Saturday, January 5, 2019

Η κ. ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΣΙΑΣ


Η κ. ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΣΙΑΣ
=====

Όσες εξωνημένες γραφίδες της δημοσιογραφίας και αν γράψουν, η συνείδηση της Εκκλησίας θα βοά. 

Άρχισαν μερικοί επίσκοποι του ήθους του Δωδώνης και της αφωνίας του Φλωρίνης, μερικοί κεκραγμένοι Οικουμενιστές ως ο π. Παπαθωμάς και ο καθηγητής Φειδάς, καθώς και κάποια παπαγαλάκια της εξωνημένης δημοσιογραφίας να προετοιμάζουν το έδαφος στην παμπόνηρη γερομανιά που ευχαριστεί τους διώκτες της Εκκλησίας, στον Προκαθήμενο που έλαχε στην Ελλαδική Εκκλησία λέγω, που ξέρει να κρατά την πατηνή. 

Ο πονηροαρβανίτης Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν μιλά, αλλά περιμένει να μιλήσει τελευταίος, αφού στείλει τους εωσφόρους του προ αυτού.  

Απορούμε με την ευαισθησία κάποιων, που τους πήρε ο πόνος για την καταπάτηση των Ιερών Κανόνων και την δημιουργία Σχίσματος με αιρετικό περίβλημα. 

Οδύρεται υποκριτικώς ο κ. Τριανταφύλλου για την “εισπήδηση σε ξένη δικαιοδοσία” και δημιουργία Εξαρχιών από το Πατριαρχείο Μόσχας. 

Μη μου πείτε καλέ! Τόσο ευαίσθητοι άνθρωποι είστε;! 

Μήπως είστε και μονόφθαλμοι; 

Την εισπήδηση του Βαρθολομαίου στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας δεν την είδατε; 

Την συνεργασία του Βαρθολομαίου με Σχισματικούς δεν την είδατε; 

Την αποκατάσταση καθηρημένων δεν την είδατε; 

Τον σφετερισμόν του “εκκλήτου” δεν τον είδατε; 

Αυτόν που συμπεριφέρεται ως πάπας της Ανατολής ονόματι Βαρθολομαίος δεν τον είδατε; 

Ατιμάζετε τους Ιερούς Κανόνες κάνοντάς τους εργαλεία της αδικίας και αυθαιρεσίας τσαρλατάνων. 

Για άλλο λόγο πλάστηκαν οι Ιεροί Κανόνες!   

Και τι περιμένατε,ρε ξεφτέρια, να κάνει ο Κύριλλος; Να κάτσει με χέρια σταυρωμένα; Δεν περιμένατε να συσπειρώσει τον λαό του και με το δίκιο του; 

Ποιός δεν θα έκανε το ίδιο στην θέση του, δεχόμενος την ιταμότητα και τα τελεσίγραφα του Βαρθολομαίου; 

Μήπως θα έπρεπε να του πει “ευχαριστώ”;! Μόνο ο Ιερώνυμος ευχαριστεί τους διώκτες της Εκκλησίας. Μην του κλέψει τώρα την πατέντα ο Κύριλλος! 

Συγγνώμη! Τόσο ηλίθιος είναι που δεν λογάριασε με ποιόν πάει να τα βάλει, όταν μάλιστα ξέρει ότι ο Πούτιν στηρίζει απόλυτα το Πατριαρχείο Μόσχας; 

Μην μου πείτε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας είναι υποταγμένο στον Πούτιν. Μια χαρά την δουλεύουν την συναλληλία! Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουν;! Οι πολιτικοί να υποσκάπτουν την Εκκλησία και οι εκκλησιαστικοί να προδίδουν τα εθνικά τους συμφέροντα, όπως κάνουν κάποιοι ξεπουλημένοι, όνομα και μη χωριό κατά Ελλάδα μεριά;   

Γράφουν οι ξεπουλημένοι στις πολιτικές εφημερίδες για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη υπέρ του Ιερώνυμου και υπέρ του Βαρθολομαίου, λες και ο κόσμος δεν έχει καταλάβει το παιχνίδι που του παίζουν, όταν του παίρνουν το σπίτι, το χωράφι, την ιδιοκτησία για να την δώσουν στους λαθρομετανάστες και κάποια στιγμή να του πούνε άδειασέ μας την γωνιά. 

Όχι κύριοι δεν θα μας πάρετε την ψυχή. Θα είμαστε εδώ και θα βοούμε την αλήθεια. 

Ό,τι έκανε ο Βαρθολομαίος στην Ουκρανία, θα το κάνει αύριο στην Ελληνική Μακεδονία!  

2 comments:

  1. Αυτή η γκουέρνικα είναι έργο του Βαρθολομαίου .....!

    ReplyDelete
  2. Το Πατριαρχείο Μόσχας και οι περισσότερες Εκκλησίες έχουν παράδοση στην εισπήδηση. Ζούμε σε μια Ορθοδοξία όπου στη Γαλλία έχουμε 5 ολόκληρους Μητροπολίτες Γαλλίας! Είναι μανούλες σε αυτά ο κάθε Κύριλλος και ο κάθε Ιλαρίων ... Τα αντίποινα δεν ήταν ποτέ λύση.

    ReplyDelete