Tuesday, January 1, 2019

Ο ΣΕΒ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟ


Πριν λίγες μέρες, ο Σεβ. Δωδώνης και 5 άλλοι αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που συλλειτούργησαν με τον Σεβ. Δωδώνης, μνημόνευσαν τον Μακαριώτατο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο, ως Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Το ίδιο έπραξε και ο Σεβ. Φλωρίνης Θεόκλητος πρόσφατα πριν επιδοθεί ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία και πριν ληφθεί σχετική απόφαση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Νομίζω ότι είναι σε όλους σαφές πια ότι η αποδοχή της απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εκχωρήσει Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας εξαρτάται αποκλειστικά από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και μεμονωμένοι Ιεράρχες. 

2 comments:

  1. Θέλει η πουτάνα νά κρυφτεί και
    Η χαρά δεν την αφήνει ! Οι μεμονωμένοι ιεράρχες τόσο βλήμματα είναι ! Απο πού ως πού οι μεμονωμένοι ιεράρχες μνημονεύουν προκαθημένους Κανονικούς ή αντι-Κανονικούς ; Ήμαρτον ! Ο γόης έχει παλιούς λογαριασμούς και η μανιά είναι γνωστή χαμηλομάτα ! Πολύ αξιόπιστα πρόσωπα για νά δώσει κανείς βάση !

    ReplyDelete
  2. Η ευνουχισμένη μανιά δεν έδειξε ποτέ ένα βουληματικό χαρακτήρα . Ποτέ δεν πήρε μέσα στά πάμπολλα προβλήματα που μαστίζουν την εκκλησία και την Ελλάδα μία θέση και αυτή την θέση νά την υποστηρίξει μέ ομολογιακό φρόνημα . Άχρηστοι άνθρωποι για την εκκλησία . Ένα παθητικό στόκ αποθηκευμένο σε επισκοπικές αυλές ευνούχων . Δεν μετήλθαν τον ευλογημένο ευνουχισμό της εν Χριστώ αφιερώσεως , αλλά ευνούχισαν το ηγεμονικό της ψυχής από το νεύρο και την βούληση που δηλώνει την ψυχική υγεία και την ακεραιότητα . Είναι ακρωτηριασμένοι άνθρωποι, ψυχικά αδύναμοι νά επιτελέσουν κάποιο σοβαρό έργο . Τί του είπε , τί του είπε λέει ο Αυγουστίνος ; οτι εσύ κάνεις αγιοΚοσμάδικο κήρυγμα ; Έτσι μίλαγε ο άγιος μάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός ; σαν σιγανοπαπαδιά ; σαν εκθυλημένος μεμαλακισμένος , σαν χαμηλομάτα πουτάνα ; Η μανιά ποτέ δεν ακούσαμε την μιλιά της ! Για κανένα θέμα ! Βγήκε μόνο τώρα νά αναλάβει την πρωτοβουλία νά μνημονεύσει τον Φιλάρετο ! Απο πού ως πού ρέ μεμαλακισμένη μανιά !

    ReplyDelete