Thursday, August 5, 2010

ΠΑΤΕΡΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ; ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ






ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ Ο “ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΣ” ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο GIORGOS







ΠΑΤΕΡΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ


Της Ελληνίδος

==================


Η ιστορία δείχνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήρθε στην Ελλάδα με ένα συγκεκριμένο στόχο: να υλοποιήσει κατά γράμμα τις επιταγές του γνωστού ανθέλληνα και θερμού εκφραστή της παγκοσμιοποίησης Χένρυ Κίσσινγκερ για την υποταγή του ατίθασου ελληνικού λαού.


Η δεκαετία του '80, κατά την οποία κυβέρνησε ο Ανδρέας, αποτέλεσε χρονικό ορόσημο για την πνευματική παρακμή του λαού, για τον ευτελισμό των ηθικών αξίων, για την βεβήλωση και τη διαστρέβλωση των εννοιών πατρίδα και έθνος, για την αλλοίωση και υποβάθμιση της παιδείας.


Μία χώρα με αναμφισβήτητη πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά, με πληθώρα πνευματικών και λόγιων προσωπικοτήτων, με δημιουργία υψηλού επιπέδου σε πολλές Τέχνες, κατήντησε ένα απέραντο μπουζουκομάγαζο, ένα εκτροφείο ευτελών και γελοίων προτύπων. Ο ηγέτης της χώρας έδωσε το σύνθημα και όλοι οι Έλληνες γίνανε θαυμαστές της Ρίτας Σακελλαρίου και θιασώτες της πνευματικής φτήνιας.


Οι άνθρωποι της διανόησης περιθωριοποιήθηκαν, μαζεύτηκαν στη γωνιά τους, η διανοητική ζύμωση και καλλιέργεια έλαβαν τέλος και στη θέση τους εμφανίστηκαν οι προάγγελοι της σημερινής θολοκουλτούρας.


Οι Έλληνες, παρόλα τα ελλατώματα μας, υπήρξαμε λαός με ήθος και αξιοπρέπεια αλλά και αυτά ήρθε να μας τα αρπάξει ο Ανδρέας και να πλάσει το σύγχρονο νεοέλληνα, το λαμόγιο. ΄Ηταν τότε που μας κυβερνούσε, όταν άρχισαν να "θεοποιούνται" το ρουσφέτι, η αρπαχτή, η λούφα, η κλεψιά, η κοροϊδία και πολλά παρόμοια "χαρίσματα".


Σήμερα το 70% των Ελλήνων κυνηγάει το "ρουσφέτι" και γλείφει τα κόμματα για μια θεσούλα στο Δημόσιο και το άλλο 30% βρίζει και αναθεματίζει τα γλειφτρόνια. Όλοι ξέρουμε ποιός ευθύνεται για αυτό, ο Ανδρέας που καθιέρωσε το ρουσφέτι και το γλείψιμο εθνικό σπορ!


Έτσι, άρχισε υποσυνείδητα και συστηματικά να καλλιεργείται μια άρρωστη νοοτροπία στο λαό: οι άνθρωποι που ήταν οικογενειάρχες, θρησκεύομενοι, συνεπείς και τίμιοι στην δουλειά τους, καλοί πατριώτες, άρχισαν να θεωρούνται "θύματα", "κορόϊδα", "γραφικοί", "κακόμοιροι". Αντίθετα αυτοί που "τα παίρναν", τα λαμόγια, οι γκομενιάρηδες, οι πατροδοκάπηλοι, ήταν οι ξύπνιοι, οι μάγκες.


Η αγάπη για την πατρίδα, η γνώση της ιστορίας και της γλώσσας μας, οι παραδόσεις μας, η θρησκεία μας, άρχισαν να γίνονται "ντεμοντέ" και ξεπερασμένα.


Ήταν μέσα στο σχέδιο άλλωστε να χάσουμε κάθε επαφή με τις ρίζες μας, με την κληρονομιά μας, με τη γλώσσα μας και με ότι μας ορίζει.


Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η προσπάθεια για τη σταδιακή αλλοίωση της παιδείας και την υποβάθμιση της ελληνικής γλώσσας, στην οποία πρωτοπόρος υπήρξε ο Ανδρέας μέσω του Τρίτση, που είχαν ως στόχο τη "παραγωγή" των επόμενων γενεών μαθητών-παπαγάλων και αναλφάβητων Ελλήνων.


Σήμερα, ο πρωτότοκος γιός του Ανδρέα,ο Γιωργάκης προσπαθεί απεγνωσμένα να καταστρέψει αυτή τη χώρα απειλώντας ακόμη και την ίδια την ύπαρξή της.


Αυτό παρόλο που είναι πασιφανές για πολλούς από εμάς για κάποιους άλλους δεν φαίνεται να είναι κατανοητό και η εξήγηση είναι απλή: πολλοί συμπατριώτες μας είναι βυθισμένοι στον πνευματικό σκοταδισμό και στη χρόνια αναλγησία που τους επέβαλε ο Ανδρέας.



ΠΗΓΗ:


ΞΥΠΝΗΣΤΕΡΕ

No comments:

Post a Comment