Tuesday, August 17, 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010





ΣΧΟΛΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

“Πατριάρχης Σενούντα: Οχι εξομολόγηση διά τηλεφώνου”!!!
___________________

Εκείνο που σοκάρει με τη δήλωση του πριμάτου των μονοφυσιτών στην Αίγυπτο Σενούντα Γ΄ είναι ότι αυτό που τον απασχολεί είναι ο κίνδυνος να μαθευτεί το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης. Ολοι, αλλωστε, γνωρίζουν ότι στην Αίγυπτο τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται ασύστολα αφού δεν υπάρχει δημοκρατικό καθεστώς.

Το κυριολεκτικά απίστευτο είναι ότι σε δύο περιπτώσεις ο Μονοφυσίτης πατριάρχης απαγόρευσε την διά τηλεφώνου εξομολόγηση όχι επειδή αυτό είναι φαιδρή πρακτική και εκκλησιαστικά απαράδεκτη αλλά επειδή υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής της εξομολόγησης από τρίτους και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση από τα εντεταλμένα όργανα της Αιγυπτιακής κυβέρνησης!

Αυτή είναι η κατάπτωση των αιρετικών. Φεύγουν απο την αληθινή Εκκλησία και στο τέλος καταντούν να κάνουν τα πιο φαιδρά και αντιχριστιανικά πραγματα. Χειροτονούν πρεσβυτέρους και επισκόπους δεδηλωμένους άθεους και αγνωστικιστές, γυναίκες και ομοφυλόφιλους, και τώρα μαθαίνουμε ότι οι Μονοφυσίτες επιτρέπουν εξομολόγηση διά τηλεφώνου!!! την οποία και αποτρέπουν για να μην υποκλαπεί το περιεχόμενό της από τις Αρχές.

(Από το Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”)

*****

“Ελληνοκύπριοι ψήνουν ρατσιστική διζωνική ομοσπονδία με τους Τούρκους”
____________________

Πολύ σωστές οι θέσεις των πατριωτικών φωνών των όπου γης Ελλήνων που αντιμάχονται τη ρατσιστική διζωνική συνομοσπονδία (και όχι απλά ομοσπονδία όπως ανακριβώς αναφέρει ο αρθρογράφος) που θέλει να επιβάλει στον Ελληνοκυπριακό λαό ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι άλλοι μειοδότες που τον στηρίζουν στην εξουσία.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Χριστόφιας ουδέποτε έκρυψε τα πιστεύω του.

Είπε όχι στο δημοψήφισμα, όπως εξήγησε, μόνο και μόνο για να τσιμεντώσει το ναι.

Σταυρό δεν βάζει, εικόνες δεν προσκυνά, Θεό δεν πιστεύει!

Και όμως! Η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων του εμπιστεύθηκε την προεδρία.

Τον είδαμε στη συνέχεια να κάνει τη μια μετά την άλλη μειοδοτική παραχώρηση στους Τούρκους, να ασελγεί σε βάρος της Ελληνικής για 33 αιώνες ιδιοπροσωπίας της Κυπρου και όμως ακόμη τον ανέχονται και τον στηρίζουν πολλοί οι οποίοι έπρεπε να ήσαν σθεναροί αντίπαλοί του.

Γι' αυτό θερμά συγχαίρω όσους αντιστέκονται στα αντεθνικά του σχέδια.

(Από το ιστολόγιο “Ας μιλήσουμε επιτέλους”)

*****

“Οι τοίχοι που θέλουν να μας κλείσουν”
____________________

Υποθέτω ότι η ανάρτηση του κειμένου έγινε για να επισημανθούν τα κραυγαλέα λάθη του συγγραφέα του π. Κωνσταντίνου Νευροκοπλή.

Καταρχήν είναι αδιανόητο κληρικός που αρθρογραφεί στον "Εφημέριο" επίσημο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αγνοεί ότι και οι Παπικοί αλλά και ο Προτεσταντισμός καταδικάστηκαν πάλιν και πολλάκις από Ορθόδοξες Συνόδους.

Ιδιαίτερα οι Παπικοί έχουν καταδικαστεί από δεκάδες συνόδους καθώς επίσης από το ΣΥΝΟΛΟ των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας την τελευταία χιλιετία.

Αν ο καλός αρθρογράφος γράφει ότι έγραψε επειδή αγνοεί την εκκλησιαστική ιστορία καλόν είναι να αρθρογραφεί αφού ενημερωθεί για το θέμα που πραγματεύεται.

Αν όμως έγινε σκόπιμη και κραυγαλέα διαστροφή των ιστορικών γεγονότων τότε μιλάμε για πολύ σοβαρό ολίσθημα.

Ευχαριστούμε λοιπόν το ιστολόγιο "Αναστάσιος" που μας βοήθησε να αντιληφθούμε ποια λοιμική νόσος προσβάλλει ακόμη και κληρικούς και βρίσκει, ως μη όφειλε, φιλόξενο βήμα στις στήλες περιοδικού της Εκκλησίας “Εφημέριος” που απευθύνεται μάλιστα σε κληρικούς!!!

(Από το ιστολόγιο “Αναστάσιος”)

****
“Δεύτερο σχόλιο στο “Οι τοίχοι που θέλουν να μας κλείσουν...”
____________________
“Ο κάθε διάλογος μόνον ωφέλεια φέρνει”, ισχυρίζεται ο ανώνυμος σχολιογράφος.

Ανάτρεξε αδελφέ μου στη Γένεση για να διαπιστώσεις το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεσαι.

Μελέτησε τον Αόρατο Πόλεμο του Αγίου Νικοδήμου για να διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα από το διάλογο αρχίζει.

Σε κάθε περίπτωση κανένας ΔΕΝ διαφωνεί με τους διαλόγους με τους αλλόθρησκους και τους αιρετικούς αν έχουν καλή διάθεση να βρουν την αλήθεια.

Αν οι Ορθόδοξοι αντιπρόσωποι πηγαίνουν στους διαλόγους και ομολογούν ορθόδοξα και ΔΕΝ συμπροσεύχονται με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους ΟΥΔΕΙΣ έχει αντίρρηση να διεξάγονται.

Οι αντιρρήσεις μας για τους διαλόγους εστιάζονται αποκλειστικά στο ότι συνομολογούνται προδοτικές συμφωνίες για την Ορθοδοξία - όπως του Σαμπεζύ και του Μπαλαμάντ-, προωθούνται κακόδοξες θεολογίες όπως η “βαπτισματική”, η “θεωρία των κλάδων” και η θεολογία των “αδελφών Εκκλησιών”.

Αλλωστε είναι θέμα κοινής λογικής να αντιληφθεί κανείς την αλήθεια των ισχυρισμών μου.

Για ποιο λόγο θα είχαμε ποτέ αντίρρηση να διαξάγεται διάλογος με εκπροσώπους όπως οι π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, π. Γεώργιος Καψάνης, π. Σαράντης, οι Σεβασμιότατοι Κυθήρων, Αιτωλοακαρνανίας, Ναυπάκτου, Πειραιώς κτλ. ή ο κ. Τσελεγγίδης;

Ενώ τώρα;

Μας αδικείς επειδή τρέμουμε σύγκορμοι επειδή οι Περγάμου, Μεσσηνίας, Φειδάς, Τσέτσης, κτλ. εκπροσωπούν την Ορθοδοξία στους διαλόγους;

Ποια Ορθοδοξία εκπροσωπούν αφού ο Μεσσηνίας λ.χ. δήλωσε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ότι η Εκκλησία είναι διαιρεμένη, ενώ ο Περγάμου διαφωνεί ότι η Εκκλησία “εν τοις μυστηρίοις σημαίνεται”;

(Από το ιστολόγιο “Αναστάσιος”)

*****

Η διπλωματία ...της Παναγίας
_______________

Πολύ εύστοχο το άρθρο του κ. Δελαστίκ. Γενικά τα άρθρα του διακρίνονται για την εις βάθος γνώση του θέματος που πραγματεύονται.

Αυτή η συνεργασία των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Ρωσίας πρέπει να συνεχιστεί αδιατάρακτα χωρίς να αναπτύσσονται αθέμιτοι ανταγωνισμοί για πρωτοκαθεδρίες μεταξύ τους.

Με τη συνδρομή μάλιστα του Ρωσικού και Ελληνικού κράτους μπορεί να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, όπως συνέβηκε πριν λίγες μέρες με την ιστορική λειτουργία του Πατριάρχη μας στην Παναγία του Σουμελά.

(Από το ιστολόγιο “Ιερός ναός Αγίας Βαρβάρας Πατρών”)

*****

“Αρραβώνας με το Ισραήλ και κουμπάρος ο... Ομπάμα!”
________________

Και ποιο καλό είχε το παλιό ΠΑΣΟΚ που πρέπει να στενοχωρεί τους σημερινούς Πασόκους ότι το έχασαν;

Τη δημαγωγία, τον εξευτελισμό του έθνους, τη ραφοποίηση του Κυπριακού και των Ελληνοτουρκικών διαφορών, τη διασπάθιση των δύο πακέτων Ντελόρ, τον Κοσκωτά, τη Λιάνη, το "Τσοβόλα δώστε όλα", τον Κουτσόγιωργα, τον Πάγκαλο, τα Ιμια, το "Βυθίσατε τη χώρα", τις μίζες της “αγοράς οπλικών συστημάτων του αιώνα" ή την ηγεμονική παρουσία του μεγαλύτερου δημαγωγού της νεότερης ιστορίας του έθνους Ανδρέα Παπανδρέου;

Απο τη φωτιά στο τηγάνι πέσαμε, Ελληνίδα μου. Από το παλιό ή το νέο Πασοκ κανείς νουνεχής άνθρωπος δεν μπορεί να περιμένει απολύτως τίποτα καλό να προκύψει.

(Από το ιστολόγιο “Ξυπνήστερε”)

*****

“Δηλώσεις Παπαρήγα για την επίσκεψη του Μπ. Νετανιάχου”
_____________________

Τα ερωτήματα για τις συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ δεν είναι αυτά που θέτει η κυρία Παπαρήγα, που είναι αγκυλωμένα από την ξεπερασμένη από την ιστορία ιδεολογία της.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1.) Το Ισραήλ ενδιαφέρεται πράγματι να κάνει συμφωνία με την Ελλάδα και θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ισορροπία ή και υπεροπλία στο Αιγαίο με τη φοβερή στρατιωτική του μηχανή και με τη συνδρομή του Εβραικού Αμερικανικού λόμπυ;

2.) Μήπως χρησιμοποεί τη συμφωνία που κάναμε για να φοβερίσει τους Τούρκους ότι αν δεν αλλάξετε πολιτική έναντι του Ισραήλ θα μας βρείτε στο αντίπαλο με σας στρατόπεδο;

3.) Αν ισχύει το δεύτερο και η Τουρκία διαφοροποιήσει την πολιτική της ποιο λόγο θα έχει το Ισραήλ να κρατήσει εν ισχύ μια συμφωνία με την Ελλάδα μια χώρα με τόσο μικρό εκτόπισμα αντί να νιώθει τη σιγουριά της συμμαχίας με την Τουρκία που είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή;

4.) Ποιες συνέπειες θα έχει αναφορικά με την αναγνώριση και αναβάθμιση του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο αν οι Ισλαμικές χώρες πιστέψουν ότι η Ελλάδα προδίδει τους Παλαιστινίους και συμμαχεί ανοιχτά με το Ισραήλ;

5.) Ποιες άλλες επιπτώσεις μπορεί να έχει η χώρα μας λ.χ. να καταστεί στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων αν οι μουσουλμάνοι μας θεωρήσουν εχθρούς τους;

6.) Υπάρχει στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι η σημερινή ηγεσία της Ελλάδας (Παπανδρέου, Δρούτσας) και Κύπρου (Χριστόφιας) είναι σε θέση να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά μιας συμφωνίας με το Ισραήλ ή τις επιπτώσεις από την άρνηση σύναψης μιας τέτοιας συμφωνίας;

(Από το ιστολόγιο “Ξυπνήστε ρε”)

*****

Καημένε Αντρέα...
_______________

Είναι απίστευτο ότι υπάρχουν ακόμη μικρόνοες οι οποίοι δεν αντελήφθησαν τον καταστροφικό ρόλο που έπαιξε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελλάδα.

Οχι μόνον επειδή μας κληροδότησε μονάκριβο θησαυρό το Γιωργάκη αλλά επειδή κατέστρεψε τη χώρα με τους πρασινοφρουρούς του και την δημαγωγία, την ανευθυνότητα και τη μικροπρέπεια που τον χαρακτήριζαν στην προσωπική και δημόσια ζωή του.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την αλόγιστη διασπάθιση του χρήματος; Την επιβολή αναξιοκρατίας στο δημόσιο τομέα; Τον τετραπλασιασμό των δημοσίων υπαλλήλων; Την ανεύθυνη και επικίνδυνη εξωτερική του πολιτική;

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σέβονται την παρουσία και τη μνήμη του και θέλουν να τον νεκραναστήσουν;

Είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός από την εποχή του Κλέωνα.

Ενας σύγχρονος Ηρόστρατος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τον αρχαίο Ηρόστρατο.

Αλλά ένας λαός που ακόμη τον θυμάται με νοσταλγία; Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Απλά αφελής;

(Από το ιστολόγιο “Ας μιλήσουμε επιτέλους”)

============
* Στη στήλη “Σχόλια της ημέρας” κοινοποιούμε ορισμένα σχόλια που στείλαμε για δημοσίευση σε διάφορα ιστολόγια ασχέτως του αν οι ιδιοκτήτες τους απεφάσισαν να τα δημοσιεύσουν ή όχι.
Τα σχόλια δημοσιεύονται όχι μόνον αυτούσια αλλά και συνεπτυγμένα ή ανεπτυγμένα ή με τις κατάλληλες προσθήκες για να αντιληφθεί ο αναγνώστης σε τι αναφέρονται.


No comments:

Post a Comment