Wednesday, August 18, 2010

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ





ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

==================


Ενοχλεί η αντίδραση στην προσπάθεια επιβολής των οικουμενιστικών απόψεων και προσπαθούν να φιμώσουν και να δυσφημίσουν κάθε αντίθετη φωνή όσο μάλιστα πλησιάζει η συνάντηση Ορθοδόξων – Παπικών στη Βιέννη (20-27 Σεπτεμβρίου 2010) όπου θα συζητηθεί το παπικό πρωτείο κατά την πρώτη χιλιετία.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως Σεραφείμ στο γραπτό κήρυγμά του για την Κυριακή ΙΓ' Ματθαίου, το τιτλοφορεί «Η παραβολή του αμπελώνα και οι διάλογοι της Εκκλησίας».

Ανάμεσα στα άλλα γράφει ότι στην Παραβολή του αμπελώνος «γίνεται αναφορά στην αμφισβήτηση της εξουσίας του Ιησού και μάλιστα από τους αρχιερείς και τους πρεσβύτερους του λαού. Η αμφισβήτηση της εξουσίας του Ιησού ήταν ακόμη μια απόδειξη πόσον είχαν εκπέσει από την αποστολή τους οι Αρχηγοί των Ιουδαίων που χρησιμοποιούσαν την θρησκευτικότητα του Λαού για τα ατομικά τους ωφέλη όπως οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που δεν πιστεύουν στις πολιτικές τους ευθύνες να προστατεύουν τον Λαό και χρησιμοποιούν την Πολιτική για να μας εκμεταλλεύονται και να ωφελούνται οι ίδιοι σε βάρος των πολλών.

Στο χώρο της Εκκλησίας σήμερα αυτοί που αμφισβητούν το κύρος της Εκκλησίας είναι αυτοί που στο όνομα δήθεν της διαφυλάξεως της Ορθοδοξίας κάνουν ανοικτές επιθέσεις στην Ηγεσία της Εκκλησίας μας, μάλιστα στους Μακαριωτάτους Προκαθημένους μας και στις αποφάσεις των Ιερών Συνόδων που προεδρεύουν. Αυτοί που αμφισβητούν τους Προκαθημένους μας και τις αποφάσεις των Ιερών Συνόδων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών είναι οι σημερινοί Γραμματείς και Φαρισσαίοι που ο Ιησούς Χριστός καταδίκασε ανεπιφύλακτα ως τους αχάριστους και κακούς και πονηρούς γεωργούς της Παραβολής του Αμπελώνος. Οι Χριστιανινοί και Θρησκευτικοί Διάλογοι, ως αποτέλεσμα κοινών αποφάσεων Πανορθοδόξων Διασκέψεων πρέπει να συνεχισθούν και να στηριχθούν από όλους μας με τις ένθερμες προσευχές μας το Άγιο Πνεύμα να μας καθοδηγεί προς εργασίαν των Θείων Εντολών του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Ο ρόλος των Ορθοδόξων Προκαθημένων και μάλιστα του Οικουμενικού Πατριάρχου μας δεν είναι να ευχαριστούν το θρησκευτικό συναίσθημα μερικών φανατισμένων, αλλά να τηρούν και να εφαρμόζουν τις Πανορθόδοξες αποφάσεις της Εκκλησίας μας. Στη τελευταία σύναξη Κορυφής του Φαναρίου των Προκαθημένων μας τονίζεται ότι «παρά τας οιασδήποτε δυσκολίας, θα συνεχίσωμεν τους θεολογικούς διαλόγους μετά των λοιπών χριστιανών, ως και τους διαθρησκειακούς διαλόγους... δοθέντος ότι ο διάλογος αποτελεί τον μόνον τρόπον επιλύσεως των μεταξύ των ανθρώπων διαφορών, ιδιαιτέρως εις την εποχήν μας όπου εν ονόματι της θρησκείας απειλούν την ειρήνην και την ενότητα των ανθρώπων».

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρον κ. Θεόδωρος εκφράζοντας τις αποφάσεις των Πανορθοδόξων Διασκέψεων τονίζει ότι «υπό αυτό το Πνεύμα η Αγία μας Εκκλησία προσέρχεται στους Θεολογικούς Διαλόγους και στην Οικουμενική Κίνηση εν αγάπη και αληθεία και ειρήνη με σκοπό την αντιμετώπιση θεολογικών πρωτίστως, προβλημάτων, τα οποία διασπούν το θεοδώρητο αγαθό της ενότητας των Χριστιανών».


ΠΗΓΗ:


ΑΚΤΙΝΕΣ,


ΠΑΝΤΑΙΝΟΣ

No comments:

Post a Comment