Sunday, August 8, 2010

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ





ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ

==================


Με το σύνθημα «Πορεία μνήμης Ισαάκ – Σολωμού - Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν» που ήταν γραμμένο πάνω σε λευκές φανέλες, 500 και πλέον μοτοσικλετιστές, κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες, διοργάνωσαν την Κυριακή για 14η χρονιά, εκδήλωση - πορεία εις μνήμην των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου και στην παρουσία των δημοτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, των συγγενών και πλήθος κόσμου, το εθνικο-θρησκευτικό μνημόσυνο των δύο ηρώων.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ και τέως ευρωβουλευτής, Γιαννάκης Μάτσης, ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε πορεία από μοτοσικλετιστές και πλήθος κόσμου προς το κοιμητήριο, όπου τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού, Ξένιος Κασσινίδης, ανέφερε ότι «14 χρόνια μετά τη θυσία των δύο ηρώων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι μοτοσικλετιστές με τη μαζική τους συμμετοχή δηλώνουν παρόντες στον αγώνα για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας».

Πρόσθεσε ότι «ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού άνοιξαν το δρόμο για τα κατεχόμενα μέρη μας, την Κερύνεια, την Αμμόχωστο και έδειξαν σε όλους ότι το φρόνημα μας και η επιστροφή στην κατεχόμενη πατρίδα, τη γη των προγόνων μας είναι ένας νόστος αέναος που δεν θα σβήσει ποτέ».

Ο κ. Κασσινίδης είπε επίσης ότι «με τη συμμετοχή μας στο σημερινό μνημόσυνο οι μοτοσικλετιστές αρνούμαστε να ξεχάσουμε τους ήρωες μας, την ιστορία μας, τα κατεχόμενα μέρη μας και δηλώνουμε σε όλους όσοι θέλουν να ξεχάσουν αυτά τα πράγματα, οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν».

Μετά το τρισάγιο στον τάφο των Ισαάκ – Σολωμού, οι μοτοσικλετιστές πραγματοποίησαν πορεία από το κοιμητήριο Παραλιμνίου προς την Αγία Νάπα και το Κάβο Γκρέκο. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην πλατεία Παραλιμνίου, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αντικατοχικά τραγούδια, στην οποία τιμήθηκαν οι γονείς των Ισαάκ και Σολωμού.

Πάνω από το κοιμητήριο υπερίπτατο από τη στιγμή της προσέλευσης των μοτοσικλετιστών και μέχρι την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφάνων στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού, ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη ήταν παρούσα τόσο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όσο και στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, καθώς και στους δρόμους γύρω από την εκκλησία και το κοιμητήριο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οποιαδήποτε επεισόδια.

Πηγή:



ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

No comments:

Post a Comment