Thursday, November 2, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Έπεα πτερόεντα και σκληρή πραγματικότητα

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στη «2η Διάσκεψη για το θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό και την ειρηνική συνύπαρξη στη Μ. Ανατολή» (Αθήνα 30.10.) μίλησε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄. 

Ο Μακαριώτατος εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ότι πρέπει «να προβάλουμε τις κοινές αξίες που ενώνουν τις θρησκείες παρά εκείνες που τις χωρίζουν». Ο Γερμανικός ιδεαλισμός δεν ταυτίζεται με την Ορθοδοξία. Για μας μοναδική αξία είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Στην εισήγησή του, ο Μακαριώτατος τονίζει υπερβαλλόντως την αγάπη και την αξία της. Όμως πρέπει να καταλάβει –επιτέλους- αυτό το απλό: απευθυνόμενος σε Μωαμεθανούς και μιλώντας για την αγάπη προς άπαντας, θα εισπράξει, φυσικώ τω λόγω, ένα ειρωνικό μειδίαμα. Αυτοί άλλα φρόνουν και άλλα πιστεύουν και ΔΕΝ έχουν την εν Χριστώ αγάπη στο πρόγραμμά τους. 

Το Κοράνι, οι Χαντίθ, η Σαρία, αλλά και η ιστορία τους όλη, από το 622μ.Χ. άχρι του νυν, άλλα βοούν και λέγουν: «Αν συναντήσετε τους άπιστους κτυπήστε τους, ως το σημείο να κάνετε μεγάλες σφαγές. Αλυσοδέστε τους αιχμάλωτους» (Κοράνι, σουρά 47,4). Αυτό λέει το κείμενο που αυτοί θεωρούν ιερό, αυτό πιστεύουν και αυτό πράττουν όταν τους δοθεί ευκαιρία. Ο ιμάμης του Αμστερνταμ κ. Γιασίν, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, όταν του ζήτησαν να αξιολογήσει τη στάση των αιμοχαρών και αιμοδιψών τζιχαντιστών απάντησε ότι είναι θεολογικά –κατά το μωαμεθανισμό φυσικά- καλυμμένοι!!! 

Νομίζει ο Μακαριώτατος ότι θα πείσει τους Μωαμεθανούς να διαγράψουν το τζιχάντ («ιερό» πολεμο) από το Κοράνι; Δεν βλέπει το καθημερινό αιματοκύλισμα στην καθημαγμένη Συρία; Πότε ίδρωσε το αυτί των Μωαμεθανών λόγω των Διεθνών συνδιασκέψεων; Ποια απτά αποτελέσματα είχαν τα πορίσματά τους; ΜΟΝΟ αν συντριβούν στρατιωτικά οι αλλόφρονες Μωαμεθανοί του «Ισλαμικού κράτους» και των άλλων οργανώσεων του αυτού φυράματος, από την κοσμική κυβερνήση της χώρας μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι Χριστιανοί της πολυτάραχης χώρας θα έχουν πιθανότητες επιβίωσης. Όλα τα άλλα απλώς ρίχνουν στάχτη στα ματια των αφελών και παρουσιάζουν τα γεράκια του Μωαμεθανισμού σαν αθώες περιστερές.

No comments:

Post a Comment