Friday, May 6, 2016

Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΣ κ. Ν. ΦΙΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΣ κ. Ν. ΦΙΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στον κ. Ν. Χατζηνικολάου ο Εκκλησιομάχος υπουργός παιδείας κ. Φίλης καθιστά σαφές ότι ο χαρακτήρας του Ελληνικού σχολείου είναι κοσμικός και όχι ελληνορθόδοξος. Είπε επίσης ότι οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών θα μειωθούν ενώ θα απεμποληθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών και θα αποκτήσει θρησκειολογικό χαρακτήρα.

Το πιο ενδιαφέρον της συνέντευξης είναι ότι επιμένει να υπαινίσσεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαφοροποιείται από τις θέσεις της Ιεραρχίας για το μάθημα των Θρησκευτικών -όπως και πολλοί άλλοι ιεράρχες- ενώ την εμμονή στον ορθόδοξο χαρακτήρα των θρησκευτικών την αποδίδει στον Σεβ. Καλαβρύτων Αμβρόσιο και στους “ορθόδοξους τζιχαντιστές” όπως τους χαρακτήρισε. Μεγάλη προσβολή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών μας που θέλουν το μάθημα των Θρησκευτικών να διατηρήσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του.

Ο κ. Υπουργός και οι άλλοι Συριζαίοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Παιδείας χαρακτηρίζονται από μια μανία κατά του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών έστω και αν αυτή η στάση τους αντιβαίνει σαφώς προς το Σύνταγμα.

Άσχημα ξεμπερδέματα θα έχουμε με τον κ. Φίλη νοουμένου ότι τον βοηθούν στα άνομά του σχέδια ο προσφυώς αποκληθείς “κακός δαίμονας του μαθήματος των Θρησκευτικών” κ. Γιαγκάζογλου, οι ΚΑΙΡΟΣκόποι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ορισμένοι “προοδευτικοί” -όπως τους χαρακτήρισε- ο κ. Φίλης ιεράρχες.

No comments:

Post a Comment