Wednesday, March 2, 2016

ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η πανορθόδοξη αντίδραση για το αιρετικό κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά τις σχέσεις Ορθοδοξίας και ετεροδόξων συνεχίζεται και κλιμακώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Στην Εκκλησία της Βουλγαρίας ομάδα κληρικών, μοναχών και λαικών απευθύνουν ανοιχτή ηλεκτρονική επιστολή προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη Νεόφυτο και την περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας με την οποία τον προτρέπουν να απορρίψει το αιρετικό κείμενο και να στοιχηθεί με τους επισκόπους, άλλους κληρικούς και μοναχούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κύπρου που εκδηλώθηκαν δημόσια εναντίον του αιρετικού κειμένου.

Ως γνωστόν η Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν είναι μέλος του ΠΣΕ και δεν συμμετέχει στο διάλογο της Ορθοδοξίας με τους Παπικούς. Θα ήταν οδυνηρή απογοήτευση για τους πιστούς αν η Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν λάβει απόφαση με την οποία να καταδικάζει το αιρετικό κείμενο και να συντάσσεται με την Εκκλησία της Γεωργίας και σύντομα και της Ελλάδος που θα τηρήσουν ορθόδοξη στάση.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τους αγώνες των Βούλγαρων εν Χριστώ πατέρων και αδελφών μας και αναμένουμε ότι σύντομα και με σαφήνεια η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα πάρει κατά Θεόν απόφαση για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment