Friday, November 1, 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Maxim Goltsa:

Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος δήλωσε:

“Αντί να προσευχόμαστε για την ενότητα, νομίζω ότι πρέπει να προσευχόμαστε για ταπείνωση.

Είναι πιο πιθανό να επέλθει ένωση μεταξύ των ταπεινών παρά μεταξύ εκείνων που είναι υπερήφανοι για τις θεολογικές τους αντιλήψεις”.

Δεν θα σταθούμε στο χαρακτηρισμό Εκκλησία για το Βατικανό που αποδέχεται ολόθυμα ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος επειδή είναι κοινός τόπος όλων των οικουμενιστών.

Αλλά δεν κρύβουμε την λίαν οδυνηρή μας έκπληξη για την απίστευτη δήλωση του Σεβ. Καναδά ότι η ομολογία της πίστεως από ένα ορθόδοξο συνιστά έλλειψη ταπείνωσης.!

Η δήλωση αυτή δείχνει με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεται ο κ. Σωτήριος -δοκιμασμένος οικουμενιστής- την ενότητα μεταξύ των χριστιανών! Οχι ως καρπό του Αγίου Πνεύματος, αλλά ως καρπό έλλειψης ομολογιακού πνεύματος των Ορθοδόξων ώστε να αποδεχθούν ότι δεν εκφράζουν κατ’ αποκλειστικότητα την αλήθεια.!!!

Η δήλωση αυτή παραπέμπει σε παρόμοιες απίστευτης κακοδοξίας δηλώσεις του αοίδιμου Πατριάρχη Αθηναγόρα και άλλων κορυφαίων οικουμενιστών. 

Ωστε Σεβ. Καναδά όποιος αποδέχεται τη θεωρία της “διηρημένης Εκκλησίας” και της “περιεκτικότητας” είναι ταπεινός και όποιος ομολογεί την πίστη του χωρίς ταλαντεύσεις διακρίνεται για έλλειψη ταπείνωσης;

Πώς δεν γνώριζαν αυτή τη θεωρία οι Αγιοι Πατέρες που προμάχησαν υπέρ των αληθειών της πίστεως-ακόμη και με τη θυσία της ζωής τους- για να διατηρήσουν την ορθόδοξη πίστη ανόθευτη;

Είχαν έλλειψη ταπείνωσης και αλαζονείας, ενώ εσείς και οι υπόλοιποι Οικουμενιστές έχετε αποθέματα ταπείνωσης;

No comments:

Post a Comment