Wednesday, August 11, 2010

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ




Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο “ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ”


Του Σωτήρη Ζαφειρόπουλου

==============


Αυτός ο Πρωθυπουργός, ειλικρινώς φίλοι μου, με έχει αφήσει άναυδο με τα καμώματά του. Κυρίως, όμως, με τα λεκτικά εφευρήματα που χρησιμοποιεί προκειμένου να μας πείσει ότι βρισκόμαστε σε «καλό δρόμο» σε ό,τι αφορά τις «μεταρρυθμίσεις» που εμπνέεται και εφαρμόζει – φυσικά χωρίς αιδώ για το ποιοί πληρώνουν τις ιδέες και οράματα που τον διακαταλαμβάνουν κάθε τόσο.


Δεν πρόκειται, βεβαίως, σήμερα, να σταθώ στις προεκλογικές ψευτιές του εν θέματι, του τύπου «λεφτά υπάρχουν» ή τις παλινωδίες σε σχέση με την πολιτική του από την ημέρα που ανέλαβε χρέη Πρωθυπουργού τόσο έναντι ημών και υμών, όσον και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση ή και προς τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του. Υπενθυμίζω μόνον εκείνες τις αηδίες που είχε εκστομίσει – και επανελάμβανε συχνά πυκνά επί μήνες – ότι «δεν θέλουμε λεφτά» ή ότι «είμαι με το πιστόλι στο τραπέζι», έτσι για να διασκεδάσουμε μέσα στον πόνο μας.


Αυτό που με ωθεί στο σημερινό μου άρθρο, είναι, όπως είπα, οι «μεταρρυθμίσεις» που έχει ήδη εφαρμόσει και οι άλλες που σκέπτεται να μας σερβίρει σύντομα.


Ας αναφέρω μια από τις πολλές, η οποία και με ανησυχεί ιδιαιτέρως. Πρόκειται για την «μεταρρύθμιση» με την επωνυμία «Καλλικράτης» που κυριολεκτικώς τινάζει στον αέρα την κρατική οντότητα της Ελλάδος.


Καθώς (ουσιαστικά) με την εφαρμογή της θα την διαιρέσει σε 13 καντόνια εκ των οποίων έκαστο θα πρέπει (σύμφωνα με την φιλοσοφία του νομοθετήματος) να αυτοδιοικείται, να αυτοσυντηρείται και να αποφασίζει ακόμη και επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής – και έτσι είναι θα το δείτε.


Αναλογισθείτε, υπό την συγκεκριμένη «φιλοσοφία», τι έχει να γίνει με την Θράκη (…όπου ήδη υφίσταται σοβαρό πρόβλημα με την αύξηση των Μουσουλμάνων λόγω της υπεργεννητικότητάς τους και την υπογεννητικότητα των Ελλήνων σε συνδυασμό με την τουρκική προπαγάνδα), όταν οι αλαλαγμοί των εξ Ανατολών γειτόνων περί αναγενομένης, Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οργιάζουν ήδη. Σε τι θα μπορεί να αντιδράσει το «καντόνιον» Θράκη;


Αναλογισθείτε, σε αντιστοιχία με τα προηγούμενα, το «καντόνιον» Μακεδονία, που ήδη έχει γίνει στόχος των Σκοπιανών και του Αμερικανοεβραϊκού παράγοντος για μια ενιαία ανεξάρτητη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που θα συμπεριλαμβάνει τα Σκόπια και την Μακεδονία μας.


Αναλογισθείτε τι έχει να γίνει με την Αλβανία, που ήδη «ρίχνει σπόντες» για μια Μεγάλη Αλβανία που θα συμπεριλαμβάνει και εδάφη της Ηπείρου μας –το «ζήτημα» τσάμηδες δεν έχει δημιουργηθεί τυχαίως– όταν το «καντόνιον» που προβλέπει ο «Καλλικράτης» για την περιοχή θα πρέπει το δύστυχο να ορθώσει διεθνώς την διαμαρτυρία του για τις βλέψεις των «φίλων» Αλβανών στα εδάφη του.


Μιλάμε, κυριολεκτικώς, για τρέλα!…Η επωνυμία που είχε δώσει στον «Καλλικράτη» η κα Αλέκα Παπαρήγα «Καλλιγούλας» - αν και του την είχε προσδώσει με διαφορετικά κριτήρια– πηγαίνει γάντι στην συγκεκριμένη μεταρρύθμιση του πρωθυπουργού «μας».

Τρέλα, όμως, που αφορά μόνον στην δική μας των πραγμάτων αντίληψη. Διότι απ’ όσο ο δυστυχής αντιλαμβάνομαι, ο κύριος «Μεταρρυθμιστής» γνωρίζει πολύ καλά τι πράττει.


Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είτε εξ ιδίων, είτε με άλλων προτροπή ο κύριος «Μεταρρυθμιστής» έχει βαλθεί, μεταξύ άλλων, να ξεχαρβαλώσει την έννοια του Εθνους μας. Παγκοσμιοποιημένες, αρρωστημένες και στην πράξη αντιλήψεις πλανώνται στο κεφάλι του και…ούτω πως πράττει.


ΠΗΓΗ:


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

No comments:

Post a Comment