Friday, August 13, 2010

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

















ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

====================


Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, διαπιστώνω μία ιδιαίτερη προτίμηση του Πρωθυπουργού του Μνημονίου στα ελληνικά νησιά.

Η Κρήτη (για ευνόητους λόγους) κάθε λίγο και λιγάκι δέχεται την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου για τους πιο απίθανους λόγους. Ενδεικτικά αναφέρω τα εγκαίνια κάποιας στάνης, τα δεύτερα γενέθλια κάποιου ελαιοτριβείου, αλλά και ότι άλλο μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να εκφωνήσει κάποιο λόγο, που όπως πάντα χαρακτηρίζεται από διαύγεια νοημάτων, άριστη εκφορά και βεβαίως συνέπεια.

Η Ρόδος επίσης δέχεται τα περιοδικά «πηδήματα» του πολυταξιδεμένου πρωθυπουργού μας, από την Αθήνα μέχρι κάποια τοπική επιτροπή , για να εξηγήσει το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά την παλινόρθωση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα.

Η Σύμη, γνωστή για τις παπανδρεϊκές συνάξεις, γνωστές με τον παραπλανητικό τίτλο «συμπόσιο της Σύμης», που όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν γίνονται πάντα στο νησί, αλλά κάπου αλλού.

Η Σαμοθράκη, απ’ όπου ο κ. Παπανδρέου δίπλα στο κύμα, κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, μας ανήγγειλε και επισήμως ότι η Ελληνική Κυβέρνηση μετονομάσθηκε σε Κυβέρνηση του Μνημονίου.

Η Πάρος, αγαπημένος προορισμός για πολυήμερες διακοπές, όπου ο πρωθυπουργός διαλογίζεται, σκέπτεται και δεν αποφασίζει τι θα κάνει στην Αθήνα, μέχρι να επιστρέψει και πάλι για ολιγοήμερη ανάπαυση. Η Πάρος, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστή για το κλίμα της που ευνοεί ἤ και διευκολύνει τις μεγάλες πνευματικές συλλήψεις. Στην Πάρο θα μπορούσε ο Καλλικράτης να είχε συλλάβει τα σχέδια της Ακροπόλεως. Στην Πάρο ο κ. Ραγκούσης συνέλαβε τον Καλλικράτη. Στην Πάρο ο κ. Παπανδρέου μετά από την απαραίτητη σωματική άσκηση, επιδίδεται και σε πνευματική, του δε κλίματος υποβοηθούντος περιέρχεται τελικώς εις πνευματικόν οργασμόν και συλλαμβάνει τα σχέδια σωτηρίας της Ελλάδος. Εμείς, εδώ στην Αθήνα, αναμένουμε τον τοκετό και την τερατογένεση.

Θα μπορούσα να μνημονεύσω και άλλα Ελληνικά νησιά, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ενταύθα εκπρόσωπο του Δ.ΝΤ., γνωστόν και με το παρατσούκλι «πρωθυπουργός της Ελλάδος». Προτιμώ όμως να αναφέρω δύο-τρία νησιά που δεν είχαν ακόμη την τύχη να γνωρίσουν από κοντά τον κ. Παπανδρέου. Εντελώς τυχαία αναφέρω τον Άγιο Ευστράτιο, την Γυάρο, την Μακρόνησο….


ΠΗΓΗ:


Ας μιλήσουμε επιτέλους,


Φιλοτιμία

No comments:

Post a Comment