Wednesday, August 4, 2010

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ "ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
“ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======================

Δεν έφτασα να αναρτήσω στο ιστολόγιο μου άρθρο του π. Βασίλειου Βολουδάκη αναφορικά με την ανάγκη η Εκκλησία να αναμιγνύεται στην πολιτική και διαπίστωσα ότι στο ιστολόγιο “Ακτίνες” αναρτήθηκε άρθρο με ρεπορτάζ από την εφημέριδα “Τα Νέα” στο οποίο περιγράφονται τα νέα καραγκιοζιλίκια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και τα θεατρικά και προκλητικά που συνέβησαν στις Βρυξέλλες με την εκεί παρουσία του Μακαριότατου.

Δυστυχώς ο Μακαριότατος προκαλεί ιδιαίτερα τους πιστούς με πολλές πράξεις του οι οποίες δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση και αντεργάζονται ανοιχτά το συμφέρον της Εκκλησίας.

“ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ
_______________

Στο προκλητικά χλιδάτο γεύμα στο ξενοδοχείο που παρέθεσε ο Μακαριότατος στις Βρυξέλλες η κυρία Δαμανάκη είπε ότι ο Μακαριότατος είναι μία από τις πιο σημαντικές προωπικότητες σήμερα στην Ελλάδα!!! Και εννοούσε φυσικά ότι είναι πειθήνιο όργανο και “αχυράνθρωπος” των άθεων κυβερνώντων.

Αντί να ελέγχει αυστηρά, όπως έχει χρέος, την κυβέρνηση του Τσολάκογλου του ΔΝΤ παρέχει αφειδώς υποστήριξη στους άθεους κρατούντες.

Οχι μόνον τους κάνει πλάτες όταν προωθούν αντιχριστιανικούς νόμους, αλλά και σιωπά για όλα τα θέματα για τα οποία η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ελέγχει τον Καίσαρα.

Η αντιλαική και άδικη πολιτική του ΠΑΣΟΚ οδήγησε την Ελλάδα στο έσχατο σημείο της διεθνούς ανυποληψίας ενώ παράλληλα υποθήκευσε την εθνική κυριαρχία του Ελληνισμού και ετοιμάζεται να ξεπουλήσει όλα τα εθνικά μας θέματα.

Και ο Μακαριότατος; Αντί να σταθεί το ανάχωμα γίνεται το εφαλτήριο των σχεδίων του κυβερνώντος κόμματος.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
____________

Κυριακή απόγευμα, αναφέρει το ρεπορτάζ των Νέων, έφθασε στις Βρυξέλλες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν στο ταξίδι του στα «κεντρικά» της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής πατέρα Γαβριήλ Παπανικολάου και από τον διευθυντή της νέας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «Αποστολή», Κωστή Δήμτσα. Πρώτα επισκέφθηκαν τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, όπου τους περίμενε ο Επίσκοπος Αχαΐας Αθανάσιος. Για λόγους συμβολικούς, ο Αρχιεπίσκοπος φύτεψε μάλιστα μια ελιά στον κήπο των γραφείων της αντιπροσωπείας.

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ!!!
____________

Το βράδυ της Κυριακής ο Μακαριώτατος παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Χίλτον». Στο τραπέζι ο Μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ - που είναι και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ε.Ε. - ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος (εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση), η επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη και οι πρεσβευτές Σωτηρόπουλος, Χατζημιχάλης και Σταματόπουλος. Το μενού είχε καπνιστό σολομό, μοσχάρι νουά με γεμιστά ραβιόλια, σαρλότ μπαβαρουάζ με φράουλες και λευκό κρασί.

Και αυτό το ...λιτό γεύμα σε ...πανδοχείο των Βρυξελλών με σκοπό να καταπολεμηθεί η φτώχεια!!!

Η Μαρία Δαμανάκη είπε ότι με την επίσκεψη αυτή ανοίγει νέο κεφάλαιο στη συνεργασία της Εκκλησίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και ανέπτυξε τη σημασία της στρατηγικής της Ευρώπης για τη μείωση των φτωχών και αποκλεισμένων κατά είκοσι εκατομμύρια μέχρι το 2020. Η Δαμανάκη χαρακτήρισε επίσης τον Ιερώνυμο ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα.

Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, είπε πως «είναι αμαρτία στη σημερινή εποχή να αφήνουμε ανενεργή τη δύναμη της Εκκλησίας που πρέπει να βγαίνει έξω από τα τείχη και να αγκαλιάζει αυτούς που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».

ΓΙΑ ΝΑ ...ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ!!!
______________

Χοντρό δούλεμα λοιπόν. Ταξιδάκια στις Βρυξέλλες με πολυμελή συνοδεία και διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Συμπόσια στο Χίλτον, συμβολικό φύτεμα ελιάς και λουκούλλεια γεύματα με καπνιστούς σολωμούς και φράουλες με μπαβαρουάζ! Και όλα αυτά για να καταπολεμηθεί η φτώχεια!

Μα την αλήθεια. Αυτός είναι ο τρόπος που ΔΕΝ πρέπει η Εκκλησία να αναμιγνύεται με την πολιτική. Δημόσεις σχέσεις, διαμονή και γεύματα σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, πλακάκια με τους εκκλησιομάχους που προωθούν την εξαθλίωση του πενομένου λαού μας, συνεργός με τη σιωπή της στην καταβαράθρωση των εθνικών μας θεμάτων και πλάτη στους άθεους κρατούντες για να απογαλακτίσουν το ευλογημένο μας Γένος και την παιδεία από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Με τέτοιους Αρχιεπίσκοπους τι τους θέλουμε τους εκκλησιομάχους;



5 comments:

  1. Αυτός ο θλιβερός από κάθε άποψη άνθρωπος ηγείται της Ελλαδικής Εκκλησίας δορυφορούμενος από τους επιγόνους του ελεεινού σεραφειμισμού τουτέστιν τους Νικαίας,Ιωαννίνων,Ηλείας,Ζακύνθου,Μηθύμνης,Ναυπάκτου και άλλους πολύφωτους αστέρες του ελλαδικού επισκοπικού στερεώματος.Ασελγεί με την ασυνέπειά του πάνω στο σώμα της Ελλαδικής Εκκλησίας.Χειρότερος από τον Χριστόδουλο αποδείχθηκε.Και η λεγόμενη αντιπολίτευση στην ιεραρχία κοιμάται τον βαρούχειο.Ανέχτηκαν και ανέχονται σκανδαλωδώς οι αντιπολιτευόμενοι τον Ιερώνυμο το ανοσιούργημα με τον εμπαιγμό του Νικοδήμου,το έγκλημα των εγκλημάτων!Κι όλα αυτά επειδή προφανώς η μπάλα παίρνει αναπόφευκτα και τον μητροπολίτη Νικόλαο Χατζηνικολάου!Μοναδική φωτεινή εξαίρεση ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ!Μετά να μην κατακρίνουν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις την άθλια πολιτική του Ιερωνύμου!Φέρουν κι αυτοί μεγάλο φορτίο ευθύνης υιοθετώντας τη σιωπή!

    ReplyDelete
  2. Από τον κ. Λυκούργο Νάνη πήραμε ηλεκτρονική επιστολή με την οποία εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το βίο και την πολιτεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τον οποίο θεωρεί χειρότερο και από το Χριστόδουλο όπως χαρακτηριστικά γράφει.

    Θεωρεί μόνον παρήγορο σημείο στα εκκλησιαστικά μας πράγματα την παρουσία φωτισμένων ιεραρχών όπως είναι λ.χ. ο Αγιος Ναυπάκτου στον οποίο όλοι οφείλουμε πολλά και για την ιστορική απόφαση της Ιεραρχίας εναντίον του πρωτείου του Πάπα που ανέτρεψε άρδην τα σχέδια των Οικουμενιστών καθώς επίσης και για τη συνοδική καταδίκη του Νεοβαρλααμισμού.

    Συμμερίζομαι απολύτως τις θέσεις του κ. Νάνη και τον ενθαρρύνω να μας τις καταθέτει σε μορφή σχολίου στο μέλλον όπως έπραξε άλλωστε πολλές φορές στον παρελθόν.

    ReplyDelete
  3. Ουδέποτε θεώρησα το μητροπολίτη Ναυπάκτου φωτισμένο ιεράρχη αγαπητέ κε Τελεβάντο,ίσα-ίσα τον κατέταξα στη χορεία των δορυφορούντων τον αρχιεπίσκοπο ιεραρχών.Εκτιμώ και εξαίρω το ορθόδοξο φρόνημα του κου Ιεροθέου πλην όμως ουχ οις λέγομεν αλλ οις πράττομεν προσέχουσιν πάντες κατά τον ιερό Χρυσόστομο.Και ο κος Ιερόθεος ουδέποτε καυτηρίασε τα καταδικαζόμενα από τους ιερούς κανόνες οικουμενιστικά πατριαρχικά ατοπήματα,ούτε τις αντικανονικές ενέργειες του αρχιεπισκόπου αναφορικά με το ζήτημα της μητροπόλεως Αττικής.Προφανώς θέλει να φανεί αρεστός όπως και τόσοι άλλοι στους δύο προκαθημένους.Ταύτα προς αποκατάστασιν της αληθείας.Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να δημοσιευθεί η ηλεκτρονική επιστολή αυτούσια.

    ReplyDelete
  4. Με νέα ηλεκτρονική επιστολή του ο κ. Λυκούργος Νάνης επαναλαμβάνει τη βαθύτατη εκτίμησή του απέναντι στο Σεβασμιότατο Ναυπάκτου και δοξολογεί, όπως αναφέρει, το Θεό επειδή κληρικοί του κύρους, της αρετής και της ομολογιακής παρρησίας του κοσμούν την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Απολύτως σύμφωνοι αγαπητέ κ. Νάνη.

    Μακάρι να είχαμε πολλούς επισκόπους της αρετής, τη αξίας και του κύρους του Αγίου Ναυπάκτου.

    Θα επαναλάβω την παράκλησή μου να σχολιάζετε τα κείμενα στο μέλλον υπό μορφήν σχολίου.

    Αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να μου αναφέρετε θέσεις, απόψεις ή δεδομένα εμπιστευτικά αλλά θα μπορούσατε τις μεν προσωπικές απόψεις που δεν θέλετε να δημοσιεύσω να μου τις στέλλετε με ηλεκτρονική επιστολή τα δε δημοσιεύσιμα σας σχόλια με μορφή σχολίου.

    Σε κάθε περίπτωση είμαι πρόθυμος να σας εξυπηρετήσω επειδή τα σχόλια σας είναι συμβατά με τις θέσεις που διατυπώνω και διατυπωμένα πάντοτε με κόσμιο ύφος.

    Τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο κληρικό τις συμμερίζομαι. Διερωτώμαι μόνο: Θα τολμούσε να συμπεριφέρεται με αυτή την αήθεια αν ο Φλωρίνης Αυγουστίνος είχε διαύγεια πνεύματος;

    Δεν νομίζω! Τζάμπα μάγκας κ. Νάνη μου που κρύβεται μόνιμα υπό διάφορα ψευδώνυμα και την ανωνυμία σε πολλά ιστολόγια και διασπά το αντιοικουμενιστικό αγώνα.

    ReplyDelete
  5. Ειλικρινά λυπάμαι για την παρεξήγηση αναφορικά με τα λεγόμενα και το πρόσωπο του κ. Νάνη.

    ReplyDelete