Friday, August 13, 2010

"Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ"







ΚΥΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES:


“Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ”

============


Με τίτλο «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα»...εκθειάζει η γερμανική έκδοση των Financial Times τον Έλληνα Πρωθυπουργό:


«Ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη, επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης.

Εάν τα καταφέρουν οι Έλληνες, τότε η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Επιπλέον η ΕΕ, η Άγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της, θα πάρουν ένα μάθημα: η πολιτική μπορεί είναι μεγαλειώδης μόνον εάν οι εκπρόσωποί της τολμούν.»


Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

______________________________


«Η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού. Αλλά την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο


ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ...ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

________________


«Ο Παπανδρέου, που μεγάλωσε στις ΗΠΑ και στη Σουηδία, φαίνεται να έχει κάτι από το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων: εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή, έστω και αν φαίνονται όλα αδιέξοδα. Έτσι κατάφερε τους πρώτους έξι μήνες να υλοποιήσει τα τρία τέταρτα όσων υποσχέθηκε».


Ο σχολιαστής απαριθμεί τα ποσοστά μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τα δρακόντεια μέτρα περικοπών και καταλήγει: «Πιο σημαντική από την εξοικονόμηση είναι όμως η ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα, να επιβάλλει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στο κοινωνικό σύστημα.


ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

__________________


Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βουλιάζει σε μια βαθειά κρίση, λόγω των περικοπών. Γι’ αυτό οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν πώς η Ελλάδα θα τα καταφέρει όλα αυτά που έβαλε σαν στόχο.

Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία.»


Μετάφραση στα ελληνικά από την Ντόιτσε Βέλλε


ΠΗΓΗ:


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

4 comments:

  1. κ.Τελεβάντο,πάντως σας ευχαριστούμε για τις γελοιογραφίες που μας βάζετε μας φτιάχνετε την μέρα!Μας δημιουργούν κατάσταση η φώτο να διαβάζουμε με όρεξη τα κείμενα.Έριξα το γέλιο της αρκούδας με την φώτογραφία που κρατά τις δέκα εντολές.Κάντε ζούμ να διαβάσετε τί γράφει...

    ReplyDelete
  2. Καλά τα λες Παναή αλλά δεν ξέρω πώς να την κάνω μεγαλύτερη τη φωτογραφία.

    ReplyDelete
  3. ήθελα να πώ,οι άνθρωποι που θα δούν την πιό πάνω φωτογραφία,ας την ΄μεγενθύνουν να διαβάσουν τις εντολες του Παπαντρέου...

    ReplyDelete
  4. Μωρέ καλά τα λες αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερα αν δεν ήμουν τόσο άσχετος με τον υπολογιστή και το διαδίχτυο και μπορούσα να το κάνω αυτό μόνος μου για να μη βάζω τους αναγνώστες σε δυσκολίες.

    ReplyDelete