Friday, October 23, 2015

ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΑΘΕΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΑΘΕΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Β. Χαραλάμπους θεολόγου
=====

Σε Ιδιωτικό σχολείο έγινε προσπάθεια από μαρξιστές να γίνει το μάθημα των Θρησκευτικών, ως ένα μάθημα συγκρητισμού, όπου θα μπορεί να το παρακολουθήσει και ένας μουσουλμάνος και ένας ινδουϊστής κλπ., ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα τέτοιων προσπαθειών  Ευτυχώς ο διευθυντής δεν συνηγόρησε.  Να σημειωθεί ότι το μάθημα παρακολουθούσαν μόνο Ορθόδοξοι Χριστιανοί μαθητές. 

Σε άλλη περίπτωση έγινε προσπάθεια από μαρξιστές να αντικατασταθεί ύπουλα το μάθημα των Θρησκευτικών  με GCE Religion. Η σκοπιμότητα ολοφάνερη.  Το πρόβλημα το δημιουργούν άτομα που εμφορούνται από  μαρξιστικές-λενινιστικές ιδέες στον ευρύτερο αυτό πολιτικό χώρο και όχι κατ’ ανάγκη στο στενό κομματικό πλαίσιο.

Επιζητείται από άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στην Κύπρο,  να γίνει το μάθημα των Θρησκευτικών, μάθημα Θρησκειολογίας.  Ήδη στην Κύπρο δοκίμασαν να το κάνουν προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία Δημόσιας Παιδείας και για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μαθητές, αλλά το σύνολο των υπολοίπων  κομμάτων απέρριψε το προτεινόμενο νομοσχέδιο εν τη γενέσει του.  Ποιος αμφιβάλλει ότι τούτο αποτελεί διακαή πόθο αυτών που ενστερνίζονται τις αθεϊστικές μαρξιστικές ιδέες;  Ολίγων αθέων  και αντιθέων ενέργειες που η πλειοψηφία του λαού που τους ψηφίζει ‘’αδιαφορεί’’.

Με το ίδιο τρόπο που προωθούν οι φιλομαρξιστές τις διεθνιστικές απόψεις των, προωθούν και τις διαθρησκειακές συγκρητιστικές ιδέες των, αν και δυσκόλως υποκρύβουν  το αντιεκκλησιαστικό φρόνημά των.  

Αυτοί που άλλοτε υπερασπίζοντο ως ομοεθνείς τις εθνικιστικές επιδιώξεις των απάνθρωπων και αντίθεων κουμμουνιστικών καθεστώτων, παρουσιάζονται ως διεθνιστές. 


Αυτοί που άλλοτε υπερασπίζοντο την κομμουνιστική μάνητα εναντίον κάθε θρησκείας, προβάλλοντες ως θρήσκευμα τον κομμουνισμό, τώρα έγιναν και διαθρησκειακοί.  Πολλή ‘’δημοκρατία’’ αιφνιδίως.  Όμως η ‘’γνώμη των πολλών’’ τους δίνει την πρόσκαιρη αυτή δύναμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκίμασαν να μετατραπεί το μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας.  Πως αυτοί που άλλοτε κροτούσαν χείρας στους διώκτες των Χριστιανών, στα πρώην απάνθρωπα δικτατορικά καθεστώτα του κόκκινου φασισμού, απέκτησαν αίσθημα ‘’πλουραλισμού’’;  Λησμόνησαν την στήριξη του μονοκομματικού κράτους;  Λησμόνησαν τον ανελέητο πόλεμο κατά των Χριστιανών από τα απάνθρωπα καθεστώτα που στήριζαν;  

Αυτοί που εμφορούνται από αντιεκκλησιαστικό φρόνημα καραδοκούν και είναι γνωστοί ποιοι είναι.  Κάποιοι παρασύρονται από το γεγονός, ότι στην Κύπρο η πλειοψηφία του λαού που ανήκει στον πολιτικό χώρο αυτό, δεν ακολουθεί το θλιβερό κατάντημα παρομοίων πολιτικών χώρων στην Ελλάδα, με το γνωστό αθεϊστικό φρόνημα.  Όμως οι ολίγοι που εμφορούνται από τέτοιες ιδέες με αντιεκκλησιαστικό φρόνημα, βρίσκονται σε καίριες θέσεις και  τη ζημιά τους την  κάνουν με την ανοχή των πολλών.

Επικαλούνται αίσθημα δημοκρατικότητας. Που βρήκαν τόσο  αίσθημα δημοκρατικότητας σε τούτο το πλήθος των μαρξιστών οι άλλοτε κροτούντες χείρας στα βάναυσα και απάνθρωπα καθεστώτα του εφηρμοσμένου μαρξιστικού μοντέλου;

No comments:

Post a Comment