Thursday, April 9, 2020

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΨΑΛΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΨΑΛΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με μεγάλη ανακούφιση, είδαμε στο ιστολόγιο “Τρελογιάννης”, την ακόλουθη διάψευση από τον Γέροντα Ευθύμιο της Καψάλας:

“Κάποια δημοσιεύματα πρόσφατα είπαν ότι ο γνωστός π. Ευθύμιος της (Καψάλας του παπά Ισαάκ) είπε, περί του νέου εμβολίου του coronavirus ότι θα εχει chip παρακολούθησης-σφαγίσματος και ότι επίσης έρχεται πόλεμος κλπ. 

Γνωστός μας αγιορείτης που μιλούσαμε, μας μετέφερε ότι συναντήθηκε με τον παπα Ευθύμιο και ότι είναι πολύ στεναχωρημένος με όλες αυτές τις αναφορές στο όνομά του. Μας είπε επί λέξει ο πατέρας: Πες στα fora ότι εγώ δεν έχω πει τίποτε περί αυτού, έχω να μιλήσω εδώ και 1 μήνα σε άνθρωπο, μετά το Πάσχα θα δω κόσμο. Να μην λένε πράγματα που δεν έχω πει. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ…”

Ευχαριστούμε θερμά τον Γέροντα για την διάψευση που προέβη, επειδή το κύρος του είναι πολύ μεγάλο μεταξύ των πιστών και πολλοί θα υιοθετούσαν άκριτα τις φήμες ως αληθινές, αν δεν γινόταν η διάψευση. 

Δυστυχώς οι συνωμοσιολόγοι και οι προφητολάγνοι έχουν καταστεί πραγματική γάγγραινα και δεν διστάζουν να διασύρουν ακόμη και εγνωσμένης αρετής Γέροντες για να δώσουν κύρος στον συνωμοσιολογικό τους οίστρο.

Το εμβόλιο του κορωνοιού δεν έχει ακόμη βρεθεί και ίσως περάσουν έως και δύο χρόνια μέχρις ότου βρεθεί, αλλά οι αρρωστημένοι συνωμοσιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι θα περιέχει και τσίπ.!!! 

Έλεος.!!! 

Αν λάνσαραν τις συνωμοσιολογίες τους ως δικές τους εκτιμήσεις θα έλεγες τέλος πάντων. Φαιδρά και άρρωστα άτομα είναι, φαιδρές και άρρωστες θεωρίες παράγουν. Αλλά να προσπαθούν να τις αποδώσουν συκοφαντικά σε ενάρετους Γέροντες, για να προσδώσουν κύρος σε αυτές, είναι κακοήθεια ολκής και καθαρή θεομπαιξία.

Θερμές οι ευχαριστίες μας στο ιστολόγιο "Τρελογιάννης" που μας μετέφερε τα λόγια του Γέροντα.

No comments:

Post a Comment