Saturday, July 2, 2016

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;


ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το διαδίχτυο είναι γεμάτο με άρθρα και σχόλια που χαρακτηρίζουν τη σύνοδο της Κρήτης “ληστρική”. Είναι ακριβής ο χαρακτηρισμός ή είναι υπερβολικός;

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος επιβεβαιώνει ότι για την ορθόδοξη στάση του στη Σύνοδο δέχθηκε «σοβαρή πίεση και υβριστική αντιμετώπιση» από Ιεράρχες και ότι «πιέσεις δέχθηκαν και άλλοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος». 

Καταρχήν θα παρακαλέσουμε τον Σεβ. Ναυπάκτου να επανέλθει και να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς του με συγκεκριμένα στοιχεία. Να πει δηλαδή ποιοι ιεράρχες ύβρισαν και προπηλάκισαν για τη στάση τους στη Σύνοδο της Κρήτης Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αφού αυτό κατοχυρωθεί με ονομαστική αναφορά στα έκτροπα, τότε ασφαλώς θα αποδειχτεί ότι ο χαρακτηρισμός “ληστρική” είναι ο μόνος αρμόζων για τη Σύνοδο της Κρήτης.

Θα παρακαλέσουμε, λοιπόν, τον Σεβ. Ναυπάκτου αλλά και τους άλλους αρχιερείς που προπηλάκισαν οι οικουμενιστές να επανέλθουν και να τεκμηριώσουν διεξοδικά και ονομαστικά τους ισχυρισμούς για να διαλευκανθεί οριστικά το ζήτημα.

No comments:

Post a Comment