Saturday, July 2, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στον “Ορθόδοξο Τύπο”:

“Ο Σεβ. Παροναξίας κ. Καλλίνικος διατηρών καλάς σχέσεις με τον Παπικόν Αρχιεπίσκοπον Νάξου λησμονεί ότι εγκρίνει και την Ουνίαν της Ελλάδος. Η παπική ιεραρχία της Ελλάδος συνεδρίασεν από την 19 Μαΐου έως και την 26 Μαΐου εις την Τήνον και συμφώνως προς επίσημον δελτίον τύπου της 23ης Μαΐου 2016: «Την Κυριακή το πρωί με την παρουσία της τοπικής ενοριακής κοινότητας και των Αρχών της Νάξου τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και συλλειτούργησαν μαζί του όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος όπως επίσης και ο π. Μανώλης Ρεμούνδος, πρώην εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού, ο π. Γεώργιος Παλαμάρης, σημερινός εφημέριος και ο π. Αθανάσιος Αρμάος της Ελληνικής καθολικής Εξαρχίας (και ο Ουνίτης Έξαρχος κ. Εμμανουήλ Νιν). Λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεών του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος δεν μπόρεσε να παραστεί στη θεία Λειτουργία και με μία φιλικότατη επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπό μας εξήγησε τους λόγους της απουσίας του και εξέφρασε τη λύπη και τις θερμές ευχές προς όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Επάξια όμως τον εκπροσώπησαν ο ιερέας π. Νεκτάριος και ο Ιεροδιάκονος κ. Δημοσθένης…

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον εφημέριο, διότι χάρη σ’ αυτόν όλα ήταν έτοιμα και εξελίχτηκαν σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα αλλά και με τάξη και επιτυχία. Στη συνέχεια η ενοριακή κοινότητα προσέφερε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και ο εφημέριος του Ναού εκ μέρους όλης της ενοριακής κοινότητας υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και τους πρόσφερε ένα δώρο από τα ειδικά προϊόντα του νησιού. Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου ο ιερέας της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος και πρόσφερε στους Ιεράρχες δώρα εκ μέρους του Μητροπολίτη».

Πλήρης η απογοήτευσή μας! Ο Σεβ. Παροναξίας κ. Καλλίνικος ακολουθεί τα χνάρια του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου και καλλιεργεί ουνιτικές σχέσεις με τον παπικό “Αρχιεπίσκοπο” Νάξου κ. Νικόλαο. Κανείς πραγματικά δεν περίμενε από τον Σεβ. Παροναξίας να καλλιεργεί αυτές τις σχέσεις με τους Παπικούς.

Η απογοήτευση αυτή έρχεται να ενισχύσει τις δυσάρεστες εντυπώσεις που προκλήθηκαν στο πλήρωμα της Εκκλησίας από τη στάση του Σεβ. Παροναξίας στη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα τήρησε πολύ απαράδεχτη στάση κατά τη συζήτηση που αφορούσε τη χρήση του όρου Εκκλησίες για τις ομάδες των αιρετικών. Εκφράζουμε τη βαθύτατη πικρία και το μεγάλο σκανδαλισμό μας για τη στάση του Σεβασμιότατου και προσευχόμαστε να επανεύρει τον παλιό καλό του εαυτό όταν ενεργούσε και μιλούσε σαν παραδοσιακός ορθόδοξος κληρικός.

No comments:

Post a Comment