Tuesday, July 12, 2016

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ “ΝΕΩΚΟΡΟΥ”


ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ “ΝΕΩΚΟΡΟΥ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μετά το περισπούδαστο και κυριολεκτικά αθεολόγητο άρθρο του για την λεγόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που διαβάσαμε πρόσφατα στο "Βήμα Ορθοδοξίας", ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ -άλλως “Νεωκόρος”- επανήλθε στη “Ρομφαία”, ως “Νεωκόρος” αυτή τη φορά, με άρθρο που επιγράφει “Σταυρόλεξον καλογερικόν, θερινή έκδοσις”.

Το άρθρο του είναι γεμάτο με σταυρολεξικά κουτσομπολιά που αφορούν δεσποτάδες και υποψήφιους δεσποτάδες που πολύ λίγο ενδιαφέρουν τους αναγνώστες.

Αλλά ο αγαπητός μας “Νεωκόρος” δεν περιορίζεται στο κουτσομπολιό.

Επανέρχεται και εκφράζει διάτρητες θεολογικά θέσεις για τη Σύνοδο της Κρήτης και προκαλεί τους πιστούς με όσα αντορθόδοξα και ειρωνικά αναφέρει για τους παραδοσιακούς επισκόπους Ναυπάκτου Ιερόθεο και Πειραιώς Σεραφείμ.

Δεν χρειάζεται να μπαίνει στον κόπο ο κ. “Νεωκόρος” για να μας πείσει ότι έχει αλλοτριωμένη ορθοδόξως συνείδηση ούτε να μας γνωστοποιεί ότι διαδραματίζει επαίσχυντο ρόλο για τα θέματα της πίστης μας στα παρασκήνια.

Δεν μας διαφεύγει ότι πριν τη Σύνοδο της Κρήτης διακήρυττε, με αναίδεια χιλίων τουλάχιστον πιθήκων, ότι όλα είναι συμφωνημένα και ότι δεν θα υπάρξει διαφωνία για την υπογραφή των κειμένων. Όπερ και εγένετο με τη δική του συνδρομή και με την αποφασιστική πλην επαίσχυντη στάση που τήρησε ο ραδιούργος μέντοράς του Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που τον προωθεί με κάθε μέσο για να εκλεγεί ως διάδοχός του.

No comments:

Post a Comment