Thursday, July 7, 2016

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“O Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Άτλας" του Μαυροβουνίου για τη Σύνοδος της Κρήτης.

Αναφερόμενος στο κείμενο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον" είπε ότι το έγγραφο αυτό προκάλεσε έντονες διαμάχες στη Σύνοδο και ότι ο ίδιος θεωρεί ότι ήταν ανεπαρκώς προετοιμασμένο γεγονός που είχε επισημάνει η Αντιπροσωπεία της Σερβικής Εκκλησίας και κατά τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις. Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ερώτηση του δημοσιογράφου Darko Sukovich είπε χαρακτηριστικά: "Πρέπει να σας πω ότι ήμουν ένας από εκείνους που δεν υπέγραψαν το έκτο κείμενο" δηλαδή το κείμενο για τις "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον".

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει επιπλέον ότι πηγές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι το ίδιο κείμενο δεν υπέγραψε ούτε ο Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος και άλλες πηγές στη Σερβία αναφέρουν ότι το κείμενο δεν υπεγράφη από λίγους Σέρβους επισκόπους.”

Πολύ σημαντικές οι ειδήσεις που μας έρχονται από την Εκκλησία της Σερβίας. Τελικά οι Οικουμενιστές απέκρυψαν επιμελώς τα ονόματα πολλών ιεραρχών που αρνήθηκαν να υπογράψουν το προδοτικό για την Ορθοδοξία κείμενο “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον” το οποίο προσδίδει εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς.

Mας χαροποιεί ιδιαίτερα επειδή πολλοί Σέρβοι Ιεράρχες δεν έκλιναν γόνυ τω Βάαλ του Οικουμενισμού και δεν υπέγραψαν το αιρετικό κείμενο.

Ψευδοσύνοδος, λοιπόν, και από αυτή τη σκοπιά, αποδεικνύεται η Σύνοδος της Κρήτης, αφού αποκρύβει τη στάση που τήρησαν πολλοί ιεράρχες που έλαβαν μέρος στις εργασίες της. Γι’ αυτό και θα προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των ληστρικών συνόδων της εκκλησιαστικής μας Ιστορίας.

Να καταγράψουμε μόνο τη μεγάλη πικρία μας επειδή ο παράσπονδος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατόρθωσε να παγιδεύσει τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που έλαβαν μέρος στη Σύνοδο ώστε τελικά μόνον ένας δεν υπέγραψε το αιρετικό κείμενο.

No comments:

Post a Comment