Friday, July 1, 2016

Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ


Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
________

“Επειδή παρατηρήθηκε σύγχυση στην πληροφόρηση των πιστών χριστιανών για το εάν υπέγραψα τελικά το κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σχετικά με το θέμα "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικός κόσμον", επιθυμώ να ενημερώσω τους ενδιαφερομένους ότι για λόγους συνειδήσεως, επειδή διαφωνώ με το κείμενο αυτό όπως τελικά διαμορφώθηκε, δεν το υπέγραψα.”

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε τη δήλωση του Πανιερότατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου με την οποία επιβεβαιώνει ότι δεν υπέγραψε το αιρετικό κείμενο για τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον. 

Ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος έρχεται, μετά τον Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο και τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι δεν υπέγραψε το προδοτικό για την Ορθοδοξία κείμενο της Συνόδου της Κρήτης.

Θερμά παρακαλούμε και όσους άλλους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου δεν υπέγραψαν το κείμενο ή το υπέγραψαν και διατύπωσαν επιφυλάξεις γι’ αυτό να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους .

No comments:

Post a Comment