Monday, March 7, 2016

π. ΤΣΕΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ: “ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ”


π. ΤΣΕΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ: “ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Έχει ο καιρός γυρίσματα!” λέγει η παροιμία. “Μα όλα για μένα σφάλλασιν και πάσιν άνω κάτω, για με ξαναγεννήθηκεν η φύση των πραμάτω”, λέγει ο Ερωτόκριτος. 

Σε ένα κείμενο, που στάζει κυριολεκτικά οικουμενιστικό δηλητήριο, και το οποίο επιγράφεται “Γεγονός ή προβοκάτσια η απόφαση της Εκκλησιας της Γεωργίας;” ο π. Γεώργιος Τσέτσης, ούτε λίγο ούτε πολύ, απευθύνεται στην Εκκλησία της Ρωσίας και την παροτρύνει να τραβήξει το αυτί της Εκκλησίας της Γεωργίας ώστε να αποδεχθεί το αιρετικό κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους αιρετικούς.

Εκεί που οι Μοσχοβίτες με τους Φαναριώτες τρώγονταν σαν σκυλιά και γατιά, και ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι εξακολουθούν να αλληλουποβλέπονται θανάσιμα, τώρα για να περάσουν ένα αιρετικό κείμενο από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο προσπαθούν να αποδειχθούν γνήσια αδέλφια ομονοούντα εν κακοδοξία.

Σε κάθε περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε ποσώς την ανησυχία του οικουμενιστή πρωτοπρεσβύτερου και των ομοφρόνων του. Το θέμα είναι απλό. Αν τελικά εγκριθεί το κακόδοξο κείμενο η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα συγκαταριθμηθεί οριστικά στον κατάλογο των ληστρικών Συνόδων της Εκκλησίας. Άρα οι Οικουμενιστές -Φαναριώτες και Μοσχοβίτες και όποιοι άλλοι- πρέπει να χρωστούν χάρη στην Εκκλησία της Γεωργίας -ή και σε όποια άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία- παρεμβάλει προσκόμματα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και απορρίψει το αιρετικό κείμενο.

Προς τι εξευτελίζεται, λοιπόν, ο οικουμενιστής πρωτοπρεσβύτερος και εκλιπαρεί τη βοήθεια της Μόσχας και γελά σε βάρος του ακόμη και το παρδαλό κατσίκι;

No comments:

Post a Comment