Saturday, March 12, 2016

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ - ΜΟΣΧΑΣ


ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ - ΜΟΣΧΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

"Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ρωσικής Εκκλησίας" δήλωσε ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου στη Μόσχα σχετικά με την Αγία Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Γαλλίας τόνισε: "Κάποιοι θα ήθελαν να είμαστε σε σύγκρουση, αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει."

"Ναι, έχουμε διαφορετικές απόψεις για ορισμένα θέματα, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό για την Ορθόδοξη Εκκλησία και δείχνει ότι ο διάλογος πραγματοποιείται με σεβασμό μέσα στη διαφορετικότητα μας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ.

Αναφερόμενος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ο Μητροπολίτης Γαλλίας, εξέφρασε την ελπίδα για θετικά αποτελέσματα, ενώ τόνισε ότι "η Σύνοδος θα δείξει στον κόσμο την ενότητα της Ορθοδοξίας".

"Εμείς δεν σκοπεύουμε να παρέμβουμε στον τομέα των δογματικών ορισμών, θέλουμε μόνο να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και θα απαντήσουμε σε θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ."

Αυτός ακριβώς είναι και ο δικός μας φόβος Σεβασμιότατε Γαλλίας. Ότι το Φανάρι και η Μόσχα δεν έχουν διαφορές ως προς τον οικουμενισμό. Αντίθετα οι δύο Εκκλησίες αμιλλώνται η μία την άλλη πώς θα αποδειχθούν προθυμότεροι υπηρέτες του Βατικανού. Κι αυτός μας ο φόβος δυστυχώς θα επαληθευθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου οπότε θα συνεργαστούν αρμονικά και ίσως εκβιαστικά προς τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες για να περάσουν σαν πίστη της Εκκλησίας το κακόδοξο κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους.

Γι’ αυτό η σημερινή λυκοφιλία Φαναρίου και Μόσχας που εδράζεται στον οικουμενιστικό τους οίστρο είναι μεν πρόσκαιρη πλην όμως θα έχει μόνιμα καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Αλλά ξέρετε κάτι Σεβασμιότατε Γαλλίας; Τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντοτε ο Θεός.

1 comment:

  1. Αγαπητέ, αληθινά σου εύχομαι να επαληθευθούν οι ελπίδες σου και να διαψευστούν τα όσα κατά καιρούς σου έχω γράψει, για το αντίθετο όμως ,για κάθε ενδεχόμενο, πάρε τα μέτρα σου, διότι εάν περάσουν τα αντορθόδοξα από την " Μεγάλη Σύνοδο" τότε όσοι μείνουν κοινωνικοί με τους παραβάτες γνωρίζεις καλύτερα από μένα ότι θα πάψουν να είναι Ορθόδοξοι. Υπάρχει βέβαια και ένα ακόμη χειρότερο σενάριο, να αποδεχθεί η "Μεγάλη Σύνοδος" τα αντορθόδοξα και οι αληθινοί Ορθόδοξοι που θα απομείνουν να μην ενωθούν μεταξύ τους, αλλά μα μείνουν χωρισμένοι σε μερίδες και ομάδες. Το πιστεύω μου ήδη το γνωρίζεις όσον αφορά το συμφέρον Της Εκκλησίας, απομάκρυνση Εκκλησιαστική από τους Οικουμενιστές και Ένωση των αληθινών Ορθοδόξων Παγκόσμια, γύρω από την μεγαλύτερη μερίδα αντιοικουμενιστών Ορθοδόξων. Το μέλλον θα δείξει το Θέλημα Του Κυρίου και τις επιλογές εκάστου. Σου εύχομαι καλή Αγία Τεσσαρακοστή και Καλή Ανάσταση

    ReplyDelete