Sunday, January 3, 2016

ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" ο κ. Φίλης ξεκαθαρίζει ότι το μόνο θεσμικά αρμόδιο να επιμεληθεί την αναμόρφωση των θρησκευτικών είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και, στο πλαίσιο αυτό, ακούει και την άποψη της Εκκλησίας.

Η απάντηση του υπουργού είναι η κάτωθι: "Το θέμα έχει τεθεί στον δημόσιο διάλογο, έχουν εκδοθεί υπουργικές εγκύκλιοι που απαντούν στο αίτημα χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους να μην παρακολουθούν υποχρεωτικά το μάθημα των Θρησκευτικών. Από ό,τι πληροφορούμαι, αναμένεται μάλιστα και απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Στρασβούργου για την αναχρονιστική εγκύκλιο Λοβέρδου. Αιτία του προβλήματος είναι η επιμονή εγχώριων συντηρητικών κύκλων να παραμείνει το μάθημα των Θρησκευτικών ως ομολογιακό μάθημα. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο να επιμεληθεί την αναμόρφωση των Θρησκευτικών, συζητεί με όλες τις πλευρές, περιλαμβανομένης και της Εκκλησίας, ώστε τα Θρησκευτικά να γίνουν μάθημα γνώσης των θρησκειών, με την ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας στη χώρα μας".”

Μαθαίνουμε τρία πράγματα από το πιο πάνω ρεπορτάζ:

1.) Ο υπουργός παιδείας προχωρά ακάθεκτος για την υλοποίηση του ορθόδοξου αποχρωματισμού του μαθήματος των Θρησκευτικών όπως είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

2,) Συνεργός του σ’ αυτή την πορεία είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άλλοι “φωτισμένοι” -όπως τους χαρακτηρίζει ο υπουργός παιδείας- ιεράρχες, που προωθούν μέσω του κ. Γιαγκάζογλου αντιχριστιανικούς και οικουμενιστικούς στόχους. Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας κρυβόμενοι πίσω από τον κ. Γιαγκάζογλου βυσσοδομούν κακά κατά του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

3.) Η εγκύκλιος Λοβέρδου, που αφορά τις απαλλαγές των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, κωδικοποιεί ως πολιτική του υπουργείου Παιδείας τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων. Γι' αυτό ετοιμάστηκε προσφυγή εναντίον της στο Ευρωπαικό Δικαστήριο στο Στρασβούργο για να ανατραπεί το όποιο νομικό εμπόδιο υπάρχει στα σκοτεινά σχέδια των εχθρών του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

No comments:

Post a Comment