Sunday, July 5, 2020

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. Δ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ”


ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. Δ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====
Ο γνωστός εκδότης, συγγραφέας και ιστολόγος, κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, καταχώρησε σχόλιο στον λογαριασμό μου στο facebook, στην ανάρτηση “ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ”.
Από το σχόλιό του παραθέτω το πιο κάτω απόσπασμα που αφορά το ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”:

“Το “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”, μάλλον έχει ξεχάσει ότι το 2015 εκθείαζε μέχρι αηδίας τον Καμμένο και ειδικά τον γελοίο Ζουράρι επειδή ανέφερε τη λέξη “Παναγία” μέσα στη Βουλή. 

Είναι κλασσικοί χαζοχαρούμενοι που από τη μια μας λένε να μην ασχολούμαστε με την πολιτική, από την άλλη όμως προωθούν τα συμφέροντα τους με το αζημίωτο…”

Αγαπητέ Δημήτρη έχω υπόψη την στάση του ιστολογίου “Ρωμαίικο Οδοιπορικό” στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις και δηλώνω πλήρως απογοητευμένος με την παιδαριώδη και κονόφθαλμη πολιτική τους κρίση.

Δεν νομίζω, όμως, ότι μπορώ να τους χαρακτηρίσω ως "κλασσικούς χαζοχαρούμενους", αγαπητέ Δημήτρη, διότι καταρχήν δεν τους ξέρω. Ούτε καν τα ονόματά τους, ούτε πόσοι είναι.

Αυτό που με προβληματίζει με τους διαχειριστές του ιστολογίου, πέραν της διαχρονικά αναξιόπιστης πολιτικής τους παρέμβασης, είναι ότι είναι ιδιαζόντως επιρρεπείς στην συνωμοσιολογία.

Ως να μη έφτανε ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης με τις συνωμοσιολογίες του, έχουμε και τους διαχειριστές του ιστολογίου “Ρωμαίικο Οδοιπορικό” να υιοθετούν τις πιο ακραίες προτεσταντικές συνωμοσιολογίες των evangelical fundamentalists των ΗΠΑ.

Το άλλο που με στεναχωρεί με τους διαχειριστές του ιστολογίου είναι αυτό που ανέφερα στο άρθρο “ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ”. 

Δηλαδή, ενώ υπάρχει πλήθος αδιάσειστων μαρτυριών που καταδεικνύει ότι ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ήταν ένας πλανεμένος και θεομπαίκτης, πέραν του ότι ήταν και παιδόφιλος ανάμεσα σε άλλα κατορθώματα, εντούτοις για την απρόσκοπτη εξασφάλιση των βατοπαιδινοαργυρίων κάνουν ότι ούτε βλέπουν, ούτε ακούουν τα συμβαίνοντα.

Και το χειρότερο! 

Προβάλλουν συστηματικά τον πλανεμένο Ιωσήφ Βατοπαιδινό και τους γόνους του.!!!
Και ως να μη έφταναν αυτά προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν στα σκαριά πολιτικό σχήμα που θα σώσει την Ελλάδα.!!!

Αλλά με αυτά τα δεδομένα ποιος τους ακούει;

Μόλις ευκαιρήσω θα υποβάλω πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στους διαχειριστές του ιστολογίου.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναφέρω -κατά χρέος- ότι το ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”, πέραν των επιφυλάξεων που κατέγραψα, είναι ένα πολύ αξιόλογο παραδοσιακό αντιοικουμενιστικό ιστολόγιο, που ενημερώνεται επί καθημερινής βάσεως, ενώ οι διαχειριστές του κατορθώνουν να δώσουν άρτια εμφάνιση στο ιστολόγιό τους.

Δυστυχώς, όμως, είναι βουτηγμένοι στην συνωμοσιολογία και στον Μακρακισμό.

ΥΓ. Σε παρακαλώ καμμιά συζήτηση, αγαπητέ Δημήτρη, εφεξής για τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. 

Γνωρίζω προσωπικά γυναίκες -και να ήταν μόνο γυναίκες!- που τους επιτέθηκε και έτσι μου είναι αδύνατο να ακούσω κάποιο που αγνοεί τι περιέχει ο φάκελλος του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που σχημάτισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου και τον οποίο διαβίβασε, για τα περαιτέρω, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

No comments:

Post a Comment