Monday, July 6, 2020

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ


ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ;

Απόσπασμα επιστολής στο ιστολόγιο “Τρελογιάννης”
=====

Διαβάζοντας στο ιστολόγιό σας το θέμα για την ποινή που επεβλήθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον Ιερομόναχο Δαμασκηνό  (http://trelogiannis.blogspot.com/2020/06/blog-post_556.html), αλλά και την επιστολή του Γέροντα Δαμασκηνού «ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΘΕΝΤΑΣ» (filadelfou.gr) εντάθηκε η αγωνία και οι ανησυχίες μου για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία εδώ και αρκετό καιρό.

Δυστυχώς, τα όσα καταγγέλλει ο Ιερομόναχος Δαμασκηνός είναι πέρα για πέρα αληθή.  

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Αυστραλός γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Andrew Bragg, έλαβε την υψηλότερη τιμητική διάκριση που μπορεί να απονεμηθεί από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Ήταν η πρώτη φορά που μια τόσο υψηλή διάκριση απονεμήθηκε σε έναν μη Έλληνα και μη Ορθόδοξο. Την βράβευση τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος (tinyurl).

Στη βράβευση αυτή στάθηκε επικριτικά ο Αγιορείτης ιερομόναχος Δαμασκηνός και κατέγραψε τις πλήρως δικαιολογημένες ενστάσεις του καθώς ο βραβευθείς υπό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ο Andrew Bragg, υπήρξε από το 2017 ηγέτης της καμπάνιας υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων στην Αυστραλία (https://tinyurl.com/y8ph6h4j ).

Πραγματικά φρικτό! 

Φρικτότερο όλων, όμως, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης τιμώρησε τον Ιερομόναχο Δαμασκηνό με την «ποινῆ ἑξαμήνου ἀργίας ἀπό πάσης ἱεροπραξίας» και μάλιστα με το εξής σκεπτικό «διά τήν ὅλως ἀντικανονικήν καί σκανδαλώδη δρᾶσιν αὐτοῦ εἰς βάρος τῆς Ἱ. Ἀρχιεπισκοπῆς Αὐστραλίας καί τοῦ Ποιμενάρχου αὐτῆς, ἀντί τῆς ἥν ὅφείλει νά καλλιεργῇ προσευχῆς καί τοῦ κομβοσχοινίου του».

Κατά την άποψη, δηλαδή, του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Ιερομόναχος Δαμασκηνός και πιθανώς όλοι οι μοναχοί, ιερομόναχοι, ιερείς, επίσκοποι και λαός θα έπρεπε να προσευχόμαστε και να κάνουμε κομβοσχοίνια για να έχει ο Θεός γερό εκείνον που βράβευσε τον ηγέτη του αγώνα υπέρ των ομοφυλόφιλων.!!!

No comments:

Post a Comment