Sunday, July 5, 2020

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΘΕΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΘΕΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

Του Σεβ. Κερκύρας Νεκτάριου
=====

Ο Χριστός με την παρουσία Του κρίνει τις διαθέσεις των ανθρώπων, ιδίως όσων όπως οι Φαρισαίοι, οι θρησκευτικοί άρχοντες, αλλά και οι Σαδδουκαίοι, η πολιτική ηγεσία της εποχής, ήθελαν έναν Θεό στα μέτρα τους, έναν Θεό όχι αγάπης και μετανοίας, αλλά έναν Θεό που θα τους δικαίωνε για τον εγωισμό τους.

Γι' αυτό και ο Χριστός δεν διστάζει να θεραπεύσει και ειδωλολάτρες, όπως ο δούλος του εκατοντάρχου, κατά παράκληση του κυρίου του, ο οποίος ήταν άνθρωπος βαθιάς πίστεως.

Η πίστη στον αληθινό Θεό είναι το κριτήριο για να έχει νόημα η ζωή μας.

Δεν είναι τα υλικά αγαθά και το συμφέρον που δίνουν αληθινή χαρά. Σαθρότητα κυριαρχεί στη ζωή μας και γι' αυτό απογοητευόμαστε.

Η μεγαλύτερη δυσκολία μας είναι ο φόβος, τόσο για τη ζωή όσο και για τα αγαθά μας. Το θεμέλιο όμως στη ζωή μας είναι ο Ιησούς Χριστός.

Σ' Αυτόν καλούμαστε να επιστρέψουμε. Να ξαναβρούμε τον έσω άνθρωπο. Ο εκατόνταρχος διέγραψε την προτεραιότητα των αξιωμάτων του και ταπεινώθηκε.

Η πίστη τον έκανε να είναι ταπεινός και με αγάπη για τον υπηρέτη του να παρακαλέσει τον Χριστό για το θαύμα.

Η αρετή του τον έκανε να βρει το αληθινό Φως. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς.

ΠΗΓΗ: 

Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

1 comment:

  1. Ο πατήρ Νεκτάριος είναι ένας βλαστός της μητροπόλεως Δημητριάδος ! Ως νέος στην ηλικία είχε εξωτερικώς την μορφή ενός αγγέλου ! Όμως τά εξωτερικά κάλλη παρέρχονται ! Ευχόμαστε νά ξεδιπλώνει πάντα το κάλλος μιάς ευγενικής ψυχής σε όλο της το εύρος !

    Υγ. Δεν μάθαμε τί απέγινε η δικαστική δίωξη που είχε λόγω κορονοιού ....και σε ανώτερα σεβασμιότατε ! Ευχόμαστε και χειροπέδες !

    ReplyDelete